poškozená partition na paměťové kartě
Moderátor: Moderátoři
poškozená partition na paměťové kartě
- czatlantis
-
Návštěvník
Anonym píše:Je potřeba na kartě obnovit masterbootsektor s partition tabulkou. Když na kartě není žádná známá partition, tak čtečka nic nezpřístupní - jakoby tam karta nebyla.
Asi potud je mi to jasné. Ale to, jak to provést mi už tak jasné není. Proto hledám program, který by takovou věc uměl nebo postup, který by byl trochu podrobnější...
Petr-II píše:A co za hlasku ti vypsal Recuva?
Právě že žádnou, prostě to nenajde vůbec nic
Ve čtečce se to tváří, jako že tam není karta. Ale zkusil jsem to teď ještě kabelem k foťáku a tam už jako karta je, ale při otvírání to hodí nějakou I/O error, takže jsem do toho vkládal naděje, ale nic.
Takže jak obnovit "hlavičku"?
-
Návštěvník
_luky_ píše:Anonym píše:Je potřeba na kartě obnovit masterbootsektor s partition tabulkou. Když na kartě není žádná známá partition, tak čtečka nic nezpřístupní - jakoby tam karta nebyla.
Asi potud je mi to jasné. Ale to, jak to provést mi už tak jasné není. Proto hledám program, který by takovou věc uměl nebo postup, který by byl trochu podrobnější...
Připojíš kartu přes SPI třeba k AVRku, najdeš kde je bootsektor té původní partition (pokud nezmizel také) a pak podle toho vytvoříš nový MBR. Jasné?
-
Návštěvník
rnbw píše:Nezmysel - citacka vobec nevie o ziadnej MBR. MBR je jednoducho prvy sektor karty, z pohladu citacky je uplne rovnaky ako vsetky ostatne.
Tak to nedělá čtečka ale driver k ní, ale na SD kartě v čtečce (alespoň té co mám) nejde ve Widlích mazat ani vytvářet partition a jako logický disk vidím jen první partition na kartě, když jich je tam víc.