RFT jewel 2 - Phono

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Akorát dost dobře nevím , jak chceš dělat s lampama , když nemáš katalog ! Stačí i ten mrňavý starý Teslácký . Každou chvíli je něco na Aukru . Tam máš všechny provozní údaje o lampách . Normální hodnoty , maximální hodnoty , pracovní odpory , prostě takové staré datasheety .
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od CZJKP1 »

BOBOBO píše:Akorát dost dobře nevím , jak chceš dělat s lampama , když nemáš katalog ! Stačí i ten mrňavý starý Teslácký . Každou chvíli je něco na Aukru . Tam máš všechny provozní údaje o lampách . Normální hodnoty , maximální hodnoty , pracovní odpory , prostě takové staré datasheety .

To bohužel nemám, musím vycházet z internetu. Z knih mám pouze T. a M. Český - Antény. A před týdnem jsem dostal od souseda nachatě baudyše, sice je to trošku rozpadlej a chyběla stránka z výkladu značek a to jsem vytiskl na oldradio.cz z tý ukázky. Takže to mám teď komplet až na chybějící seznam přijímačů, takže když něco chci tak to musím prohledat list po listu.

Elektronek mám taky dvě bedny, bednu v krabičkách a bednu kde jsou malý čtverečky do kterých se zastrkávájí, ale EZ80 se tam nenašla¨

Jirka
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Právě nyní je tam perfekt nabídka http://www.aukro.cz/item706904701_katal ... striz.html
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od CZJKP1 »

BOBOBO píše:Právě nyní je tam perfekt nabídka http://www.aukro.cz/item706904701_katal ... striz.html

Cena se mě zatím líbí v bazaru bych ho koupil.
Na aukru nemám učet a je to daleko. Zkusím poprosit někoho aby mě to oskenoval
Maskot

#20 Příspěvek od Maskot »

No to bude pekne proseni,ten Striz je solidne tlusta bichle :D
BOBOBO

#21 Příspěvek od BOBOBO »

Za tyhle peníze je to zadarmo . Sežeň známého s účtem .
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Lukas-Peca »

Není potřeba nic kupovat, na internetu jsou katalogy elektronek, a to takové, že rozsáhlé. Viz http://tubedata.itchurch.org/index.html . Je tam to samé, jak ve Střížovi, a ještě daleko víc. Co tam není, jsou teslácké elektronky, ale od těch se dají základní parametry najít jinde.
CZJKP: jo, locknul jsem si tě, zkus zauvažovat proč...
milan222

#23 Příspěvek od milan222 »

tak na zkousku de pouzit jakykoliv vystupak. z popularu ho vyzkouset muzes. ma zhruba stejne jako pro EL84 ale vykon jen 2W. musis, pokud budes pouzivat radio dele, vypocitat novej katodovej odpor. abys na nem nameril 8V. kolem 400ohm.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od CZJKP1 »

Lukas-Peca píše:Není potřeba nic kupovat, na internetu jsou katalogy elektronek, a to takové, že rozsáhlé. Viz http://tubedata.itchurch.org/index.html . Je tam to samé, jak ve Střížovi, a ještě daleko víc. Co tam není, jsou teslácké elektronky, ale od těch se dají základní parametry najít jinde.
CZJKP: jo, locknul jsem si tě, zkus zauvažovat proč...

Mohl by ses mi přidat, budu vyprávět zážitky, zítra odskouším ten trandak z populáru, je celej zhnilej jak populár tak trandák takže doufám že budu mít štěstí na mezizávitáka. Už to mám přesně promyšlený jak to příjde někdo to trošku přestavěl, takže to vrátím podle schématu Z5. a hurá SP z nějákou těžkou hudbou
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od CZJKP1 »

Maskot píše:No to bude pekne proseni,ten Striz je solidne tlusta bichle :D

Hmm, děta, děta. :D
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od CZJKP1 »

milan222 píše:tak na zkousku de pouzit jakykoliv vystupak. z popularu ho vyzkouset muzes. ma zhruba stejne jako pro EL84 ale vykon jen 2W. musis, pokud budes pouzivat radio dele, vypocitat novej katodovej odpor. abys na nem nameril 8V. kolem 400ohm.

zatím dík za HELP
milan222

#27 Příspěvek od milan222 »

hraje ti to?
co vystupak mas pro EL84?
jake se tam davaj desky 45ot. s velkym otvoirem?
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od CZJKP1 »

milan222 píše:hraje ti to?
co vystupak mas pro EL84?
jake se tam davaj desky 45ot. s velkym otvoirem?

Dal jsem tam výstupák z toho populáru, opravdu ta usměrnovačka byla K.O. tak jsem si pučil z jiného rádia, a ladící kondenzátor je uplně K.O byl celý zarezlý, zatuhlý, podařilo se jej ROZHEJBAT ale má zkrat strašně šelestí po v celém pásmu + nejde dokonce, destičky jsou uplně zničeny :cry: . V pásmu středních vln bylo slyšet vysílání snad Prahy2 ale nevím to jistě protže to šelestilo, lupalo. Gramofon je na 45ot na desky z velkým středem (tj. nutno vyštípnou střed) přenoska má zničenou jehlu je tam někde chyba ani to nebrumí když se dotknu kontaktu ramene. Ani to samo nedá přenosku na desku je to celé ztuhlé :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: . Rozhodl jsem se ho využít na díly protože výměna ladícího kondenzátoru (+ jej nemám) by se mě nevyplatila protože bych nedal laděni dohromady, lanko, stupnice, to kolečko atd. rozhodl jsem se to rádio využít na ND :cry: .
milan222

#29 Příspěvek od milan222 »

skoda.
ja uvazuji o tomto radiu, ze ho koupim.
docela se mi libi strceni desky jako cedecka do radia.
a nejlepsi bylo, kdyz ke me prisla navsteva a ja jim pustil hurminka a sestilety dite me reklo co to mas za cedecka?
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od CZJKP1 »

milan222 píše:skoda.
ja uvazuji o tomto radiu, ze ho koupim.
docela se mi libi strceni desky jako cedecka do radia.
a nejlepsi bylo, kdyz ke me prisla navsteva a ja jim pustil hurminka a sestilety dite me reklo co to mas za cedecka?

Rádio jsem již rozebral na součásky, součástky mě posloží více a lépe než toto rádio, ale nebrečte už to bylo tolik rozkošerovaný (ale ne odemě) a nebylo to nic vzácného.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“