Vybíráme pokosovou pilu

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BOBOBO

#16 Příspěvek od BOBOBO »

Koupení pokosové pily je jen začátek . To důležitější ješte přijde . Měl by jsi mu pomoct s nějaký stolem . Já jsem řešil takto . Pokosku mám jako oddělávací komponent . Pořídil jsem si celé proto , že jsem budoval levné regály , jak sháněl myslím Zdeněk hq .
Přílohy
IMG_0067-1.JPG
(18.03 KiB) Staženo 84 x
IMG_0066.JPG
(86.34 KiB) Staženo 75 x
IMG_0063.JPG
(103.2 KiB) Staženo 77 x
PavelFF

#17 Příspěvek od PavelFF »

hrabosh píše:Zdravím.

Doufám, že tímhle mírně off-topic příspěvkem nikoho nenas..štvu.

Vybírám otci k narozeninám elektrickou pokosovou pilu. On to má vysloveně na hobby použití, rozhodně s tím nebude řezat každej den. Podle mojeho odhadu to vytáhne tak 5x za rok :-)

Nevím, jestli má smysl kupovat nějakýho EINHELLa:

http://www.nejlevnejsihobby.cz/pila-pok ... -1310.html

Nebo jestli je to takovej šmejd, že to nevtydrží ani měsíc.

Máte někdo zkušenosti s nákupem takového stroje?

Díky
Hlavně je u levnějších strojů jejich slabinou strašně měkká mechanická část(vedení pily a kloub). Celé se to různě kroutí, naklání a pruží a v podstatě je nereprodukovatelné nastavení úhlu a kolmosti v případě , že měníš rozměry a druh řezaného materiálu.
Některé stolky jsou z plastu nebo měkkého tvarovaného plechu a kloub má vakl. Na to si dej pozor. Zkus si zaviklat s pohyblivou částí a uvidíš.

Podobný problém mají amatérské řezačky dlaždic. Spoustu materiálu zničíš tím, že řezací kolečko má strašný vakl a 3mm žádná míra. Ono to sem zdánlivě nepatří, ale je to podobný problém.
hrabosh
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od hrabosh »

Tak nakonec jsem se rozhodl pro tuhle:

http://www.naradi-vitek.cz/woodster-sx- ... sova-pila/

Snad s tím nešlápnu do ho...louže.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“