JVC AV-28BH8EES doska 11ak41
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
Bez názvu.jpg- (70.77 KiB) Staženo 126 x
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
matko23 píše:mam osciloskop , ale neviem ake priebehy by tam mali byt. na gate idu impulzy cca 4V , source uzemnene, a na drain ide 12V cez to trafko. IRf som uz menil a neviem preco nespina. Su tie impulzy male ?
Ten IRF614 tam dal kdo? Podle kat. listu jsou 4V málo na jeho otevření, podle dokumentace tam patří STP20NE06.
matko23 píše::( Chalani, prosim poradte.Na tom module co je na hlavnej chassis bol vadny T BC547B na vystupe H-drive. Po jeho vymene je na emitore takmer pravouhly signal s amplitudou zhruba 4V, z periody som vypocital frekvenciu cca. 30 kHz, frekventomer mi vykazal 31,25 kHz. Tento signal ide az k IRF 614, ktory budi trafko pri BU508.
Neviem, ci je to napatie dostatocne velke , ale nespina mi ten tranzistor IRF614.
PROSIIIIIM, KTO VIE NECH RADI. VOPRED VDAKA.
jezevec píše:Ten IRF614 tam dal kdo? Podle kat. listu jsou 4V málo na jeho otevření, podle dokumentace tam patří STP20NE06.
A to opravuješ systémem, "co šuplík dal"
Nejen, že tě "odhalil" jezevec s tím budičem, ale jestli tam máš i koncák BU508, jak píšeš výše (namísto daleko výkonnějšího 2SC5331
- Kontaktovat uživatele:
matko23 píše:Mam tento TV s nasledovnym problemom: prebijalo VNT. Po vymene VN ani nezapne, do BU nejde ziaden signal. Vsetky napatia zdroja su OK. Prosim, keby ste mali niekto schemu (priebehy) prosim ozvite sa. Alebo mi poradte, co by mohlo byt K.O. Ten TV predtym slapal, to prebijajuce trafo neco odpalilo. Mohla by byt vadna pamat ? vdaka za nazory.
Myslel jsem, že je to tvoje telka.
matko23 píše:ten IRF614 tam bol uz ked to prislo ku mne, zrejme to slo predtym aj s nim ! A BU 508 tam neni, to som len v rychlosti napisal, ved kazdy vie ktory trand tym myslim.
Ale ty jsi obyčejný fušer s mizernými znalostmi a tady honíš rozumy.
Telku vrať majitelovi, než zlikviduješ F-box a bude pak zralá jen na SD.
matko23 píše:ten IRF614 tam bol uz ked to prislo ku mne, zrejme to slo predtym aj s nim ! A BU 508 tam neni, to som len v rychlosti napisal, ved kazdy vie ktory trand tym myslim.
Jeden myslel a musel se jít převlíct
Servis TVP není o "domýšlení si", ale o logickém uvažování, založeném na faktech a ne na nějakých "fikcích"