Jaký GSM alarm do skladu

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Venda

Jaký GSM alarm do skladu

#1 Příspěvek od Venda »

prosím o radu, v suterénu máme sklad a potřebuji ho zabezpečit, čidla budou infra závory, který vyřeším sám, ale potřeboval bych poradit, jestli nevíte o modulu na časové spínání, aby se dal alarm nastavit tak aby byl aktivní v době od 16h do 7h ráno.(SO+NE celý den) - když není nikdo v práci a v pracovní době byl neaktivní. A k němu připojitelný GSM alarm.

Záložní napájení a skryté tlačítko, bych nějak vykoumal ale s těma časama fakt nevím, díky moc.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Venda

#3 Příspěvek od Venda »

jezevec píše:http://www.jablotron.cz/cz/sekce/vyrobky/jak+si+zabezpecit+dum+obchod+nebo+kancelar/

Tam jsem hledal jako první, ale o časovým nastavení tam nic není. Než se na ně obrátím, chtěl jsem znát názor nějakýho kovanýho alarmáře, který o tom bude něco vědět z praxe.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Automatické zakodovani v nastaveny cas se u Jablotronu se da nastavit, odkodovani ne (je to i tak trosku nesmysl).
K ustredne se pripojujke klavesnice na zadavani kodu, muzes si koupit s radiovym modulem a misto zadavani kodu pouzit bezdratovou "klicenku"
Je to spolehlive a profi reseni a nestoji to zase tolik (az na ten GSM)
mihal

#5 Příspěvek od mihal »

U ustredni Jablotron Oasis je 10 casovacov, kde je mozne nastavit uz aj odistenie. Nejde tam vsak rozlisit den v tyzdni.
kevin_mitnick

#6 Příspěvek od kevin_mitnick »

osobne jsem dost tvrdy odpurce casoveho ovladani alarmu. kdyz uz, tak jedine na automaticke zajisteni prodejny nebo skladu vecer, pokud se na to "zapomene".

Ale pokud nadale trvas na sve predstave, pak doporucuju GSM pager treba GD-04 se zaloznim baterkovym deklem a radiovym modulem, na aktivaci a deaktivaci klicenku nebo SMS a na casovani vykuchat casovy modul ze spinaci zasuvky co koupis za dve stovky nekde z bau... nebo Lidlu a umi tydenni program
mihal

#7 Příspěvek od mihal »

To automaticke odistenie je otazka vkusu, mne sa to tak isto nepaci. V Anglicku sa bezne pouziva odistenie systemu kontaktom v zamku. To sa mi tiez moc nepaci, ale neurobim s tym nic.
Dratak

#8 Příspěvek od Dratak »

Největší problém GSM alarmů je ale jinde. ZLODĚJI MAJÍ RUŠIČKY :evil: . Komunikátor alarmu pak ztratí signál a zpráva o poplachu prostě nemá kudy odejít.
Dobrý GSM alarm je podle mě takový, který v době střežení v určitých intervalech stále komunikuje s pultem centrální ochrany. Třeba tak, že PCO odešle SMS na komunikátor a ten odešle potvrzovací zprávu zpět na PCO. Nebo přes GPRS. V případě přerušení komunikace (tedy zarušení signálu) bude automaticky na příslušném objektu vyhlášen poplach a vyslána zásahová skupina.
mihal

#9 Příspěvek od mihal »

Jablotron ma cez gprs nastavitelne pravidelne prenosy na pult. Alarm kde je len gsm komunikator je vsak na nizke triedy zabezpecenia, pri vyssich stupnoch su cesty dve alebo tri, niektore vojenske objekty dokonca styri.
Venda

#10 Příspěvek od Venda »

Časové zapnutí a vypnutí alarmu se mi tam hodí, protože v pracovní době se tam chodí tak průměrně 1x za hoďku, navíc okolo jsou další firmy se kterýma se známe, když se tam motá někdo cizí, hned se o něm ví. Po 16h, kdy všichni prchaj domů a určitě by se to zapomínalo zamykat, by se tam mohl někdo chtít dostat.

Upraveno 18.srpna: tak jsem zavrhnul komunikátory z mobilů, nevypadalo to podle mých představ.
Tady jsou dva odkazy na Flajzarovy komunikátory, nemáte s nima někdo zkušenosti?

http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie

http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“