Chcela som tým povedať,že už som preistotu objednala ten VN transformátor na http://www.avelmak.sk/index.php?pg=srch&vyraz=003321185 ,i keď možno nie je zlé.kokun píše:A ob jeden příspěvek výše (v 8:08 pm) jsi taky tak spěchala, že jsi vlastně "nic neodeslala"- co tím chtěl básník říci
![]()
Zámena kondenzátorov
Moderátor: Moderátoři
durinov píše:Teraz nemám čas,ale Ďakujem za radu s napájaním 215V naC730(2,2mikroF) a so stuďákom,ktorý to moze sposobovať,pri najbližšiej chvilke času sa nato vrhnem i keď som to pohladom prešla, ale skusím to preletovať až k pinu5 obrazovky.Mysteri píše:Tú bielu farbu môže spôsobovať stuďák na napájaní 215V na obrazovej doske.
Pin 5 nie je taký háklivý. Ide o to, že biela farba naskakuje pri strate toho napätia na koncový RGB zosik. Keďže toto šasi nemá združený koniec, ale pre každú farbu jeden /TDA6111/ zvlášť, stačí, keď sa zameráš iba na súčiastky, ktoré sú spoločné pre všetky 3 konce. Napájanie ide totiž aj na ne /pin č.6/. Keby bol stuďák iba k niektoremu z nich, tak obraz nie je biely, ale v niektorej zo základných farieb. V Tvojom prípade ide o niečo v spoločnej vetve.
Ano ,máš pravdu budem musieť sa zamerať na spoločnú vetvu RGB,aby som uviedla na správnu mieru pri zafarbený na bielo nedochádza úplne.Obraz potom vyzerá rozmazane a nečitatelne.Mysteri píše:durinov píše:Teraz nemám čas,ale Ďakujem za radu s napájaním 215V naC730(2,2mikroF) a so stuďákom,ktorý to moze sposobovať,pri najbližšiej chvilke času sa nato vrhnem i keď som to pohladom prešla, ale skusím to preletovať až k pinu5 obrazovky.Mysteri píše:Tú bielu farbu môže spôsobovať stuďák na napájaní 215V na obrazovej doske.
Pin 5 nie je taký háklivý. Ide o to, že biela farba naskakuje pri strate toho napätia na koncový RGB zosik. Keďže toto šasi nemá združený koniec, ale pre každú farbu jeden /TDA6111/ zvlášť, stačí, keď sa zameráš iba na súčiastky, ktoré sú spoločné pre všetky 3 konce. Napájanie ide totiž aj na ne /pin č.6/. Keby bol stuďák iba k niektoremu z nich, tak obraz nie je biely, ale v niektorej zo základných farieb. V Tvojom prípade ide o niečo v spoločnej vetve.
durinov píše:Chcela som tým povedať,že ....
"Ale teraz mi povedz", co vede ženu (dívku ?) k tomu, že se zajímá o opravy TVP
Určitě by to zajímalo nejen mně - v každém případě je to neobvyklé - klobouk dolů