Philips 25pt4103/58 Velké hřátí

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Philips 25pt4103/58 Velké hřátí

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím pánové. Chtěl bych se zeptat zdali u tohoto chassis je normální že se řekl bych přespříliš hřeje společný chladič???? Po cca 5ti min. se nedá skorem udržet prst. Jinak v tv byla závada zdroj + vnt + trz7505. Osazeno tipově stejným novým 1392.5002b. Napětí mne sedí. Rozměr je též v pořádku. Měl sem možnost vyzkoušet i v jiné stejné desce kde jsem udělal i pokus přidal další chladič to hřálo taktéž až sem to vypl DO a už nezap. Mám podezření na to vn že asi není uplně stejný s tím co bylo původní.
Mysteri

#2 Příspěvek od Mysteri »

Čím novšia telka, tým väčší varič.... Už som si zvykol, najmä u Turkov a Philovýchpsov.
galjo

#3 Příspěvek od galjo »

niekto neudrží prst na 30° chladiči a niekto až pri 60° povie že sa nedá udržať.. Ten tvoj dotaz je problematický.
riki

#4 Příspěvek od riki »

Podíval bych se na elyt v buzení koncového stupně(pokud tam je).
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peta-cb »

Tak toto zas tak nové nejni počítal bych r.v cca 98. K tej teplotě měřil sem ji tedy dig.teploměrem kerej je do 50°C a tedy: Po 5min-40°C 10min-48°C 15min-49,8°C a dále už přestal teploměr měřit :(
breta1

#6 Příspěvek od breta1 »

To vypadá v pohodě.
kokun

#7 Příspěvek od kokun »

Peta-cb píše:Tak toto zas tak nové nejni počítal bych r.v cca 98. K tej teplotě měřil sem ji tedy dig.teploměrem kerej je do 50°C a tedy: Po 5min-40°C 10min-48°C 15min-49,8°C a dále už přestal teploměr měřit :(

Předpokládám, že to měříš dotykovou sondou (asi k multimetru). Sám jeden takový mulťák (s teplotním rozsahem) mám, přesto jsem si vloni pořídil nový digitální bezkontaktní teploměr - měří pomocí laser. paprsku :roll: (tuším od -50 do +270°C) - specielně pro tyto účely. Tedy na měření teplot polovodičů, jejich chladičů, trafáků, ale i ellytů apod. :wink:

Ze zkušenosti vím, že teplota chladičů dosahuje někdy až k 60°C. Ne všechny, ale takové ŘKS a vertikály často. Ještě jsem jich ale neměřil tolik, abych si mohl vést statistiku. :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Peta-cb »

To je tedy jistě šikovná věc :wink: . No mam obyč sondu k multimetru kerá pracuje jen do 50°C. Tož zkusim to nechat teda dýl zaplý a uvidim co to udělá. Ale na filipse se mne to zdá stejnak moc. Měl sem těchto L6.2 už vícero tak buď sem si toho dříve nevším, je pravda že sem to měl v 21" jestli jsou míň namáhaný třeba...
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Peta-cb »

Tak zatím se zkouší a jde to přžilo to den i noc tak snad po vrácení nezklame. Tedy dík moc za odpovědi a pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“