FĽAKY PO ROHOCH MONITORU

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#16 Příspěvek od kokun »

pajosek2 píše:Pokud to není LCD,tak se Ti v tom lepším případě pohly vychylovačka a v tom horším deformevala maska uvnitř obrazovky. Ten první případ je opravitelný s trochou zkušeností a ten druhý je jasně konečná.

Hned 1. příspěvek a na 99,9% správný.
Pokud ten monitor spadl - maska je uvnitř obrazovky uchycená právě v těch rozích. Nárazem došlo k její částečné deformaci, právě v těch rozích.
Zajeď na SD a "vyměň" jej za jiný :roll:
Syn dovezl minulý týden (právě ze SD) 17"-covku COMPAQ - nešla kterási barva. Než mně k tomu pustil, odhalil závadu sám. V Canon konektoru "zkřivený 1 pin" - monitor "odzouzený" k repasi :roll: :lol:
Honza - kokúň

#17 Příspěvek od jaroslavp »

kokun píše:
pajosek2 píše:Pokud to není LCD,tak se Ti v tom lepším případě pohly vychylovačka a v tom horším deformevala maska uvnitř obrazovky. Ten první případ je opravitelný s trochou zkušeností a ten druhý je jasně konečná.

Hned 1. příspěvek a na 99,9% správný.
Pokud ten monitor spadl - maska je uvnitř obrazovky uchycená právě v těch rozích. Nárazem došlo k její částečné deformaci, právě v těch rozích.
Zajeď na SD a "vyměň" jej za jiný :roll:
Syn dovezl minulý týden (právě ze SD) 17"-covku COMPAQ - nešla kterási barva. Než mně k tomu pustil, odhalil závadu sám. V Canon konektoru "zkřivený 1 pin" - monitor "odzouzený" k repasi :roll: :lol:

Nie je to úplne v rohoch, ale nejaké 3-4 cm od nich
yakl

#18 Příspěvek od yakl »

To už nikto v blízkom okolí nemá externú demagnetizačnú cievku na overenie, či túto závadu nespôsobuje vadná demagnetizácia? Ale podľa toho, čo sa tu píše, tak ozaj pôjde o deformáciu masky.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

kokun píše:Syn dovezl minulý týden (právě ze SD) 17"-covku COMPAQ - nešla kterási barva. Než mně k tomu pustil, odhalil závadu sám. V Canon konektoru "zkřivený 1 pin" - monitor "odzouzený" k repasi :roll: :lol:

Někdy to bývá záměr, aby vyfasovali novou placku :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“