VN trafo v TVP JVC

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

VN trafo v TVP JVC

#1 Příspěvek od otakarv »

Všechny Vás tu zdravím.Potřeboval bych pomoci.Soused mi donesl tuto televizi JVC:Model-AV-28BT8EES_schassi-11AK37-8.Tato TV má zhruba 5let.Ještě v záruce se mu porouchala.To ji měl v autorizovaném servise.Šla až do teď,kdy jak tvrdí,večer vypnul,ráno se ani nerozsvítila.Odskoušel jsem,ciklovala.Když jsem ji odkrytoval,pohledem jsem vše zkontroloval,pak vzal měřák a zjistil,že je v háji trand ŘKS.Vypájkoval jsem jej i s chladičem a na můj údiv ten tranzistor nebyl vůbec k chladiči přitažený(volně se točil),takže chlazení žádné a přece vydržel tolik roků,než se prorazil.Je to BU2508AF,objednal jsem,ale než jsem jej osadil,vše jsem prošel,abych měl jistotu.Vše se jevilo OK,pro jistotu jsem ještě odpojil kolektor a mezi nim a pájecím bodem napojil žárovku 200W.Bylo slyšet slabé naběhnutí VN,ale ve zvuku podivné praskání.Po odpojení žárovky a zapojení přímo se TV rozjela.Obraz naskočil,ale stále bylo slyšet to praskání a v obraze bílé problesky.Po chvilce se to stupňovalo až se obrazovka ze stran začla stahovat v doprovodu velkého množství bílých čar.To už jsem TV vypínal.Takže důvod odchodu do "křemíkového nebe" je VN trafo.
Na tom trafu je štítek s údaji:
152.11111.00006
0103-05A DFS
(VDE)215-62780-12215
Nahoře je nápis "DARFON"
Ze strany trimrů od dola číselný údaj:
175A-01 24041E
Hledal jsem kde jsem mohl.Googlil jak chtěl,zadával všechny číselné údaje,ale nic naplat.
Proto se obracím s prosbou,kde sehnat toto trafo nebo jaká je jeho náhrada.Předem všem moc děkuji za případnou radu,pomoc.
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Batlux. Anebo AME na objednávku z Aswa, viz SZ.

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Poradna“