Ochrana pri svarovani na autech...

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Bernard

#16 Příspěvek od Bernard »

bu2520 píše:..... Prostě takhle se dělá kapitalizmus :-)

Takhle ne, v opravdovém kapitalizmu bys začal dělat skoro to samé a prodával to za 2000,- Kč. :)
Topik

#17 Příspěvek od Topik »

bu2520 píše:když začínala firma Hakel tak v Hradci Králové v jedné místnosti dva maníníci zalévali zalévací hmotou do plastových krabiček od gumy varistor s dvěma dráty a celé to prodávali za 4 000 Kč, jako přepěťovou ochranu když jsem se nad tí podivil bylo mi řečeno , že tu cenu na tom dělá jejich know how . Prostě takhle se dělá kapitalizmus :-)

:lol: :lol: ja to tusil.... :lol: :lol:
ze v krabicce za 34 liber toho bude poskromnu a cenu dela vzhled a know how(no)
:wink:
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Habesan »

stepa píše:to Topik: pozor nato, Habesan napsal pouze svoje dohady, co by tam mohlo být. Opravdu to asi neví :)

Přesně tak, ono tam taky třeba nemusí být nic, inu know-how.

Topik píše:A toto zarizeni tedy chrani pred velkym proudem a napeti???
Ta dioda muze byt jakakoliv???

Tyhle součástky mají stanovený maximální impulsní proud, který dokážou odvést, a ty nejsilnější bývají drahé (a nesehnatelné).
Pokud by tě to zajímalo, odkázal bych tě na materiály, ze kterých jsem to studoval já. Netvrdím, že jsem na to nějaký expert, ale něco jsem si o tom přečetl.
Topik

#19 Příspěvek od Topik »

Habesan píše:
stepa píše:to Topik: pozor nato, Habesan napsal pouze svoje dohady, co by tam mohlo být. Opravdu to asi neví :)

Přesně tak, ono tam taky třeba nemusí být nic, inu know-how.

Topik píše:A toto zarizeni tedy chrani pred velkym proudem a napeti???
Ta dioda muze byt jakakoliv???

Tyhle součástky mají stanovený maximální impulsní proud, který dokážou odvést, a ty nejsilnější bývají drahé (a nesehnatelné).
Pokud by tě to zajímalo, odkázal bych tě na materiály, ze kterých jsem to studoval já. Netvrdím, že jsem na to nějaký expert, ale něco jsem si o tom přečetl.

Dik\...tak pokud mohu prosit posli mi nejake ty materialy...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Habesan »

Pro začátek si pročti třeba sekci Protection Devices na Epcos.com Protection Devices na Epcos.com.

Taky se podívej na datasheet Transilu BZW50-15.

A přesto co napsal bu2520, a nejspíš je to pravda, leccos se lze dočíst také na www.Hakel.cz

Zbytek dodám později.
USB

#21 Příspěvek od USB »

budu se držet názvu tématu a přihodím dotaz: co je třeba udělat při svařování na osobním autě konkrétně na výfuku a el. obloukem? stačí teda odpojit baterii a dát pozor na vedení kabelů? nebo odpojit i řídící jednotku atd.? dík michal
Topik

#22 Příspěvek od Topik »

USB píše:budu se držet názvu tématu a přihodím dotaz: co je třeba udělat při svařování na osobním autě konkrétně na výfuku a el. obloukem? stačí teda odpojit baterii a dát pozor na vedení kabelů? nebo odpojit i řídící jednotku atd.? dík michal

Staci odpojit bat...tod vse
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“