TDA 2003
Moderátor: Moderátoři
TDA 2003
Dík
-
J@N
naprázdno mi to odebírá ze zdroje ampéry, během sekundy na IO neudržím ruku..
1) Když nezapojím repro bere mi to ze zdroje 1A (to je omezeno stabilizovaným zdrojem); když repro zapojím teče skrz něj asi 0,5A - měřeno stejnosměrně (ale zdá se mi jako kdyby to nějak kmitalo).
2) Když to zapojím k PC zdroji s reprem odebírá to ze zdroje min 4A (nechal jsem to zapojené jen chviličku a za tu dobu se mi na 4A vyšplhal dig. ampermetr)
dík za rady
- Přílohy
-
TDA2003.jpg- (22.21 KiB) Staženo 75 x
2. zesilovač už ani nekmitá, protože se kmitáním přehřál a protavil do zkratu. V tom případě při proudu ze zdroje do 1A už tolik netopí.
Čísla pozic nejsou podle AR, ale podle schémátka v předchozím příspěvku.
-
J@N
Ty rázy reproduktoru (jak jsem psal o tom kmitání) je možné že způsobil zdroj - myslím, že stabilizátor 7812 při přetížení ubírá (a přidává) napětí (ne?).
Nepochopil jsem "kapacita 1nF tomu v žádném případě nezabrání" "u C3 má ten 1nF co dělat". Mám tam tedy provizorně dát ten C3 větší?
Až koupím nový(é) TDA, tak si s tím zkusím pohrát a uvidím, jestli ten druhý jsem už špatnej koupil, nebo jestli to skutečně nějak kmitá.
-
J@N
Těch 25mA taky nevím, kdy mi tam naskočily, protože jsem zkoušel jak u jednoho z těchhle těch dvou "starších" TDA, tak i u úplně nového zapojit -,+ i výstup (tj vývody 1 a 2 a 4) přes 100nF kond. na zem a tekl by u obou velký proud, kdybych před ten 12V zdroj nedal odpor.
Nevíte proč?