dvě RS232 na jednom ATMEGA8
Moderátor: Moderátoři
nechci se ptát hloupě a pakliže už to takto vyzní, víte sami, že je to z neznalosti nebo proto, že vím, že díky Vaši jedné odpovědi zjistím milion dalších věcí, které souvisejí s principem mikroprocesoru a periferiemi...
Takže omlouvám se všem, které unavuju otázkami, které právě tito lidé vidí jako hloupé a děkuji všem, kteří i v těchto otázkách vycítí pravou jejich podstatu a odpoví tak, jak například popopepe,ivanko,andrea,nekmil a drtivá většina dalších, že jmenovat tyto dobré duše by vyšlo na několik stran tohoto vlákna...
děkuji!
-
petrfilipi
Když nechci odpovídat na otázku nebo k ní nemám co říci, tak přece neodpovídám. Tzn. když někdo napíše otázku typu "Nejde mi televize, co s tím" tak na to buď nereaguju nebo se zeptám na typ, jak se to projevuje, ...
Jinak co se týče Atmelu tak o tom nevím nic, dělám pár pokusů v PICu a myslím, že v MikroPascalu od firmy Mikroelektronika Yugoslavia je možné RS232 posílat po skoro kterémkoli vývodu.
Petr
michalino píše:Popopepe, děkuji,
Prvotní představa vypadala takto:
mám prvni atmega8, z té vysílám data po seriove lince do další atmega8, ktera ovlada svetla nebo serva. Navic tato druha atmega posila data o stavu svetel(svit) nebo serv(rychlost treba)do prvni atmega, ktera druhym UARTEM mi zobrazuje stav na PC pres rs232 ...
jedna se o to, jestli to vubec jde...tak jak je to popsane...v bascomu...
= 2 UARTY
Rozumím. Jenom nevím
Edit: juknul jsem ještě na stránky Bascom.
Jukni na:
http://www.mcselec.com/index2.php?optio ... light=uart
Jak vidím, jde to. A asi bez problémů. Takže jen nastudovat, jak na to
Edit2:
A tady přímo řeší to, co ty, a úspěšně. Takže můžeš bádat.
http://www.mcselec.com/index2.php?optio ... econd+uart
-
Návštěvník
už jsem přegooglený v tomto směru a tohle jsem ale nenašel, vyzkouším vše a výsledek opět napíšu..
Děkuji Vám za čas při hledání, za příspěvky a za pomoc!
večer jsem si v hlavě vymodeloval představu této problematiky=propojení procesorů apočítače a uvědomil jsem si, že by se to mohlo hodit na moc a moc věcí při budoucích větších konstrukcích, ke kterým snad jednou dojdu, třeba při tom, že budu posílat data do pc ze dvou procesorů a všichni budou komunikovat navzájem, to se dá využít na mraky věcí a experimentů.... jejeje proč nemá den 48 hodin?
děkuji všem!!