OTF,obcas sa samovolne vypina :-)

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

OTF,obcas sa samovolne vypina :-)

#1 Příspěvek od BaluSK »

Dnes priniesla do servisu jedna pani v dochodkovom veku OTF-ko zabalene v plachte,ze vraj sa sam obcas vypne...kupodivu este predtym ako som ho oddekloval som ho zapol a ten telkac normalne slapal..bez nejakych viditelnych prejavov typickych pre napajanie horizontalu...z toho vyplyva len jedno,OTF zdroje su fasa,slapu aj bez kondikov :D :D :D
Přílohy
raritka.JPG
(210.52 KiB) Staženo 204 x
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

To musela byt slusna supa, ked to vyletelo :)

Nedavno som dostal HP OfficeJet 4110. Je to aj s faxom, takze zdroj bezi stale. Kedze som to cele cistil, tak pre istotu som rozobral aj zdroj, ze skontrolujem elyty. Filtracny elyt na primare nafuknuty a totalne bez kapacity. Napriek tomu to uplne normalne fungovalo.
Robosand

#3 Příspěvek od Robosand »

Klobúk dole pred tým majstrom :roll: :guns: .
Robo...
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BaluSK »

Robosand píše:Klobúk dole pred tým majstrom :roll: :guns: .

Pred akym majstrom??? :D ten telkac doniesli v takomto stave a v takomto stave aj fungoval heh
Robosand

#5 Příspěvek od Robosand »

Ja viem, písal si to, ale je jasné, že tam už zásah nejakého "majstra" bol. Mám pocit, ako by tam boli aj nejaké súčiastky "navyše" a niektoré chýbali :lol:
Robo...
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od BaluSK »

Nie ,praveze nie...ak to aj kedysi robil niekto,tak v normalnom servise...bola tam este origos plastova OTF plomba...Sasko je OTF aj ked ho navrhovali chlapi z OVPcka...ten board mal pracovny nazov Klaus a napadne pripomina OVP sasko...ale osadenie je povodne....ten telkac normalne slapal....ked som sa babky pytal ci pocula z telky nejaku supu,tvrdila ze nie (zrejme to paclo ked nebola doma). Ten telkac je vraj blbol zo 2 tyzdne,cize je pravdepodobne ze ho pouzivala tu dobu uz takto......Doteraz mi je trochu zahadou od coho ten kondik strelil.....napatie tam bolo OK....zrejme bol nejaky vadny...teoreticky to mohlo sposobit nejake kratkodobe prepatie v sieti,ale ostatne kondiky boli v pohode.Radsej som ich preventivne vymenil komplet (ZSLABY by ma pochvalil :-D )
Robosand

#7 Příspěvek od Robosand »

Mám tu teraz na "kolenách" toto šásko.

1. Pri NL101 sú dva odpory: R108, 109. Kondík (ten modrý) tam nemá čo hľadať. :roll:
2. Naľavo od C108 je nejaké vystrelené čudo, žeby elyt C123 v sekundári zdroja? :roll:
3. Žeby majster nahradil tým modrým elytom pri IO NL101 kondenzátor C111 (5n6 J400)? :roll:
:lol:
Naposledy upravil(a) Robosand dne 20 srp 2009, 10:57, celkem upraveno 1 x.
Robo...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Na tej fotke vidim len jeden vystreleny elyt - vnutro ostalo na povodnom mieste pri trafe a modry obal padol vedla.
Robosand

#9 Příspěvek od Robosand »

Jaj tak, dajaký som nechápavý. :lol: sorry :oops:
Robo...
Robosand

#10 Příspěvek od Robosand »

Budem úprimný, myslel som si, že ten elyt pri IO je nejaký axiál :roll:
Asi veľa myslím, idem radšej upratovať dielňu...
Robo...
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od BaluSK »

rnbw píše:Na tej fotke vidim len jeden vystreleny elyt - vnutro ostalo na povodnom mieste pri trafe a modry obal padol vedla.

:) presne tak
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od otakarv »

Robosand píše:Budem úprimný, myslel som si, že ten elyt pri IO je nejaký axiál :roll:
Asi veľa myslím, idem radšej upratovať dielňu...

Robo,nic si z toho nedělej,nejsi sám,kdo si to myslel. :) Já jsem to jen přelít v rychlosti a šel dál. :D
Ale tu svoji dílnu se mi teda vůbec uklízet nechce,úklid je pro mně ten největší trest. :D
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

Takto "dopadají" ellyty ISKRA (vystřelí z něj celý "hrnec"), protože nemají horní část "narýhovanou" (tak jak to dělají jiní výrobci), aby se mohl pouze "rozšlkebit" :roll: :cry:
I při tom "rozšlkebení" to pěkně "pukne", ale u té ISKRY bych nechtěl být, zrovna při "výbuchu", nakloněný nad tím šáskem - to tak přijít o oko a ještě si nadělat do kalhot :roll: :scared:
Honza - kokúň

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“