Gramovložka VK641 dvojhrotá, pár otázek

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od CZJKP1 »

Já ti to vysvětlím ale dělám to nerad, protože by to někomu mohlo přijít vtipné, Hraju alespoň v dílně šelak a najednou ticho a džžžž zjistím ž jehla je v háji tak vyndám vložku a zjistím že ten safír se pouze uvolnil z té trubičky a zasunul se směrem do té trubičky tak jsem ho od shora vrátil a zakápnul jsem obě jehly vteřinovým lepidlem. z tím máš pravdu příště ořežu foto.

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána. Používej konečně tlačítko Obrázek nad a pod vláknem!
Kdo to po tobě má pořád mazat?

Hill
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od CZJKP1 »

Pane kokun o vaši nabídku bych měl velký zájem

Tohle se jentak nesežene a jentak se to nevidí. Jinak jehel do VK4302 mám asi 5 novejch ještě v origo šampulkách nebo jak se tomu říká[/b]
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

Z Hillovy fotky i z tohoto inzerátu na NETu: http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz ... ecky-kraj/

je zřejmé, že SAPHIR 683 19 je určen do "přenosky" (vložky - kostky) VK 311.
Nechám na posouzení vás ostatní, zda je rovnocenně k použití i do tvé VK 641-ky :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od CZJKP1 »

Nojo já mám jen SAPHIRy MS 68342 a MS 68317 těch mám několik, oboje jsou do vložky VK4302

-------------------------------------------------------------------------------------
ZEPTÁM SE TEDY JEŠTĚ JEDNOU

Jak se instaluje do VK311 saphir který má kostičku když ten přenosový člem má jen dírku to se musí kostička sundat a prostrčit do dírky a poté zase kostička nasadit, nebo pro tuto vložku se dodávají pouze jehly bez kostičky, moje VK641 má v tom přenosovým členu výřez jako VK4302 takže není problém instalace jehly z kostičkou kostička se zastrčí a jehla se pouze opírá o gumu[/i]
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od CZJKP1 »

Jinak mimochodem tu magnetodynamickou hlavici PS-16 scháním téže je to taková kapka do takového lampového kufříkového Grama
--------------------------------------------------------------------------------------
Kokune jak to vidíš?
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

CZJKP1 píše:Jinak mimochodem tu magnetodynamickou hlavici PS-16 scháním téže je to taková kapka do takového lampového kufříkového Grama
--------------------------------------------------------------------------------------
Kokune jak to vidíš?

K tomuto se ti nevyjádřím :roll:

Já se ve skutečnosti o "tuto historii" nezajímám - to, že jsem kdysi nakoupil ty "hokejky" - dvojhroté SAPHIRy 683 19, k tomu došlo náhodou, když mně omylem zaslali namísto SAPHIRů 683 42 (právě do VK 4302-jek a jejích "odvozenin") tyto "hokejky". Tehdy jsem zásilku nereklamoval a "nechal je ležet" - teď jsou z nich "exotické unikáty" do muzeálních gramců :roll: :lol:

Ale ty dvojhroté "hokejky" 683 19 bývaly ve všech vložkách, které se překlápěly - pomocí "páčky"-na boku, či "knoflíku"-v čele přenosky, jak napsal Hill:
Hill píše:Bez ohledu na typ přenosky měly všechny bílé naklápěcí VK..., ať už mono nebo stereo, chvějku holou.
Honza - kokúň

#22 Příspěvek od milan222 »

ja mam PS16 jestli chces....
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od CZJKP1 »

To mělo být na všechny s tou PS16 proto jsem to podtrhl, a myslel jsem jak to vidíš s tou jehlou

Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána. Používej konečně tlačítko Obrázek nad a pod vláknem!
Hill
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od CZJKP1 »

A porád scháníš do té VK4302 :wink: tu bych tu našel :wink:. Jinak z dvojma jehlama bylo více druhů Byla VK3, VK051, VK05, VK311, VK641

Hill
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od CZJKP1 »

milan222 píše:ja mam PS16 jestli chces....

Ahoj, samozřejmě protože jej scháním do historického 4 lampového gramofonu, co bys za ni chtěl? Je to Pro šelaky nebo pro vinyly (zelená/červená) Je funkční, gramofon již funguje ale vložka bohužel odešla
kokun

#26 Příspěvek od kokun »

Tady je foto mých chvějek (jehel) - SAPHIR 683 19
Přílohy
P1020745.pdf
Chvějka SAPHIR 683 19 - "hokejka"
(435.6 KiB) Staženo 553 x
Honza - kokúň

#27 Příspěvek od kokun »

CZJKP1 píše:
A porád scháníš do té VK4302 :wink: tu bych tu našel :wink:. Jinak z dvojma jehlama bylo více druhů Byla VK3, VK051, VK05, VK311, VK641

Tak pozor tato vložka VK051 (a ještě některé další) byly se dvěma jehlami, ale ne "jako hokejka" :roll:
Byly to dvě "samostatné jehličky" (na bronzovém pásku s otvorem - pro šroubek, po "inovaci" se pouze zasouvaly), každá s jiným hrotem - barevně označené (zelená, červená).

Od vložek s "hokejkou" se podstatně lišily - byly to ještě jejich "předchůdkyně" :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od CZJKP1 »

JJ, to máš pravdu. Ale u VK3 a PS17 byly také dva safíry na jednom plíšku, ale nebyla to hokejka ale plíšek

Hill
milan222

#29 Příspěvek od milan222 »

ja nevim, ale je to v krabicovym gramu, ktere se dava pod radio a je to jednorychlostni, takze nejspis 78ot. byla tam deska neaka rozbita a tak jsem dal doprostred prenosku (na krajich byla ulomena deska) a zacalo se z ni ozyvat neco jako hudba, protoze jsem slysel vysoky tony a basy ne. dostal bys ji za postu a neco k tomu.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
kaktus80

Chvějka SAPHIR 683 19 - "hokejka"

#30 Příspěvek od kaktus80 »

Dobrý deň. Nemáte niekto navyše chvějky (ihly) SAPHIR 683 19 - tie hokejky, čo sa spomínajú v tejto diskusii? Ďakujem vopred za reakciu.
Naposledy upravil(a) kaktus80 dne 30 lis 2010, 09:22, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“