co to je za lidi!

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Dratak

#16 Příspěvek od Dratak »

Teď jsem se sem právě pokoušel dostat alespoň fotku jedné vstupní jednotky pro VKV. Přinesl jsem si ze skládky starou vstupní jednotku s ECC85, snad z Kvarteta, samozřejmě ještě pro OIRT. S laděním změnou indukčnosti (tzv. variometr). Předělal jsem si ji na elku DC90 (tedy jen samokmitající aditivní směšovač bez vstupního předzesilovače) a na CCIR, i když byla třeba řada úprav, včetně převinutí variometru a úprava aretace vzhledem k podstatně větší šířce pásma.

Nafotil jsem i tu repliku anodové baterie, ale neumím sem dát obrázek, nikdy jsem to nedělal. Když mi poradíte, dám to sem.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od stepa »

Dratak píše:Nafotil jsem i tu repliku anodové baterie, ale neumím sem dát obrázek, nikdy jsem to nedělal. Když mi poradíte, dám to sem.

A tohle sis precetl?
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25124
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
RV12P2000

#18 Příspěvek od RV12P2000 »

Hm,tihle lidé nejsou normální.Za hromadu peněz si koupí šrot a doma se v něm celé hodiny vrtají,namísto toho aby šli s kamarádama na pivo :lol: .
No v Rekreantu jsem vyměnil cívkovou soupravu,protože prostřední lišta přepínače byla zlomená a to se těžko opravuje.Dále po vytáhnutí zničené 1AF34,jsem zjistil,že je zničená i patice pod ní,anoda diody něměla kontakt s pérem objímky a tak jsem vyměnil celou objímku.Ta objímka není uvolněná,jak se předchozí majitel mylně domníval,ta je jen uložená v slinetbloku a byla to hlavní příčina proč rádio nehrálo.Hezky prodloužené dráty ke zdroji a repru jsem alespoň trošku zkrátil.Jinak jsem s přijímačem velice spokojený.
Jo,kdyby měl někdo navíc 1AF34 tak bych měl vážný zájem,zjistil jsem,že nemám rezervní.
bobecek
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bobecek »

Ten kdo sbírá dá opravdu hodně penězí, ale problém je na Aukru ten, že se dá těžko na rádio podívat, pokud je prodávající třeba přes 200km daleko. Jinak jsem taky koupil "Rekreanta" za 1350kč , na fotkách vypadal velice pěkně, když ovšem přišel domů poštou "a to zcela vyjímečně, většinou si pro rádio jezdím osobně" tak jsem byl velice překvapen, bylo kompletní, avšak prošlo záplavovou vlnou " on to nikdo nerozebírá a nefotí zevnitř" zvenku pěkně otřené, takže nebylo nic poznat.
Strávil jsem na tom celý týden, než se mi ho podařilo vyčistit. A je i funkční!!! :lol:
Davidsev

#20 Příspěvek od Davidsev »

Jak to tak vypadá, fotky asi nic že? :( Kdyžtak prosím aspoň na ten mail...
Díky :)
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět :hool:
Davidsev

#21 Příspěvek od Davidsev »

Jen jsem se chtěl zeptat, jestli mi prosím pošlete ty fotky? SZ jsem psal, taky nic.

Ještě jednou díky, David.
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět :hool:
Dingo7

#22 Příspěvek od Dingo7 »

NO ony se dají fotky nahrát na jakékoli úložiště, třeba www.megaupload.cz atd...
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“