FUNAI TV-2000T MK8 programy nejdou uložit

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

FUNAI TV-2000T MK8 programy nejdou uložit

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdravím příznivce tohoto fóra.Tento televizor tu mám již delší dobu,zákazník nespěchál s opravou.Po čase se mi přiznal,že jej už u někoho měl.Po otevření mi padl do oka kondík C627-470μF,byl vystřelený.Je na sekundáru zdroje +27V.Hledal jsem příčinu,podrobně jsem prošel a proměřil součástky.Pravděpodobně ten předemnou přerušil cestu 112V k regulaci napětí,neboť tam bylo vidět pájkování.Mimo C627 jsem tam nic vadného nenašel.Odpojil jsem teda ŘKS u VN trafa,napojil žárovku,zapnul a nic,TV nereagovala na povely.Na procesoru chybělo +5V,přerušený odpor R102-330Ω/1/4W.Po výměně a zapnutí cvaklo relátko a vyplo.Podrobným měřením(odpojováním napájecích míst)jsem se dopracoval k modulu TXT.Až jsem na samý konec(jak to obvykle bývá)jsem odpojil na IC961-CF70195 pin č.9(STBY),ten proti zemi ukazoval nějakých 32Ω.Poté jsem zkusil TV zapnout.Naběhlo VN,ale vodorovná čára.Byl ještě spálený R513-4,7Ω(pojistkový)+IC501-AN5512.Vyměněno,TV naběhla,spustil jsem auto ladění.Naskakovaly programy,ale neuložily se.Zkoušel jsem ručně naladit,ale nevím jak to uložit.Zkoušel jsem osadit paměť,co jsem našel v šuplíku 24C02(originál tam je osazena 24LC01B),nepomohlo.TXT také nelze vyvolat(asi díky tomu odpojenému pinu č.9).Věděl by mně někdo nasměrovat,alespoň jak se na této TV ukládají programy do paměti a na co se ještě zaměřit?Už mám té telky plné zuby.Předem díky za případné rady.
Burajko

#2 Příspěvek od Burajko »

Pozri s osciloskopom i2c linku pri prepinani programov ci je ziva,ked nie, vyzera to na procak..A este vyskusaj odpojit od toho txt i2c ,alebo zmeraj napatie na scl,sda ci nieje zbernica skratovana o gnd.
Naposledy upravil(a) Burajko dne 21 srp 2009, 19:19, celkem upraveno 1 x.
fero7

#3 Příspěvek od fero7 »

Niektore TV Funai nemali ziadny postup na ulozenie programov.
Vyberies predvolbu, spustis ladenie, naladis program, opustis ladenie. Program ostane automaticky ulozeny.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Tak jsem proměřil napětí na SDA a SCL.Při pohotovostním stavu bylo napětí na SDA a SCL-4,88V.Po zapnutí na SDA-4,9V_SCL-1,196V.Ladilo,ale programy neuchovávalo v paměti.Po odpojení přívodu SDA a SCL na TXT,se vše změnilo následovně:SDA-4,92V_SCL-3,99V,to jsou napětí v provozním stavu.Spustil jsem ladění,které fungovalo.Po přeladění všech pásem naskočila 1 předvolba i s obrazem.Zkusil jsem projít předvolby,světe div se,ono to zůstalo v paměti.Takže procesor i paměť bude v pořádku,ale IO961-CF70195(TXT),kde jsem musel nechat odpojený pin č.9 bude v :ass: ."Burajko",díky za nakopnutí."fero7" s tím ukládáním do paměti máš pravdu,taktéž dík.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“