demontáž rotoru narex EBU15B

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

demontáž rotoru narex EBU15B

#1 Příspěvek od bu2520 »

shořel mi rotor , máte nějaký tip jak sundám pastorek a ložisko, nebo jak se dodává nový?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Rotor si objednej přímo z Narexu, napiš poptávku na venc@narex.cz

Pokud ještě nějakej blbec nezakázal prodej ND soukromým osobám, tak to nebude problém.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

no to jo já ho i našel v nabídkách, jenže ho prodávají z holou hřídelí, nebo se šroubovicí a já mám na ní ozubený pastorek ložisko manžetu a tak nevím, jestli to prodávají i s tím osazením do úhlových brusek, nebo je nějaký způsob jak to dostat dolů , stahovák se tam nedostane to je málo místa tak leda ohřát, ale zase je tam plastová manžeta, tak abych nebyl za vola
honza_jan

#4 Příspěvek od honza_jan »

Když očistíš pastorek, tak na konci uvidíš matičku asi na osmičku klíč. Dej ale majzla, má totiž LEVÝ závit. Matičku odšroubovat a pastorek jde sundat. Aretace na hřídeli je jenom dvěmi ploškami. Možná, že se vysypou i nejaké podložky, ale hřídel rotoru jde z ložiska už po sejmutí pastorku vymáčknout. Nový rotor je ale mastný. Do litru se možná vejdeš.
pepik9

#5 Příspěvek od pepik9 »

Nevim ted co to B v nazvu, ale EBU15 pastorky byly jak na matku tak jen nalisovane na hrideli.
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

matka tam nikde není zřejmě to bude opravdu nalisovaný
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Snad jsi nekoupil ten šrot na aukru . Přímo na stránkách narexu máš seznamy ND . Ten man , co je uveden jedná velice ochotně , sháněl jsem rotor na vrtačku a další díly . Těch 15 je asi 5 nebo víc . Taky jsem se po tom díval . Ale u rotorů není číslo , jestli to není výběh . Je dobrý se s tím maníkem poradit . On mi u některých dílů zadal jiná čísla , než jsou u těch sestav !
brkon

#8 Příspěvek od brkon »

musíš si vyrobit přípravek a vylisovat to, ale dej si bacha dost to tam drží raději bych to svěřil servisu. Pastorek jde na novou kotvu naklepnout Cu paličkou a dorazit na doraz pomocí trubičky
bu2520

#9 Příspěvek od bu2520 »

jo už jsem t osvěřil servisu, kdepak kupoval jsem ji někdy v minulém století a dělal jsem s ní jen hobby , najednou začala jiskřit , tak jsem vyměnil uhlíky ale stejné rozdělal jsem jí a mezi závity byl vidět vypálený flíček asi nevydržel lak
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“