TV PANASONIC TX-W28R4

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pali481

#16 Příspěvek od pali481 »

cosi som pogooglil postudoval na nete a dosiel k tomu ze ten 6 MHz zvuk u tejto telky ma na svedomi EPROM-ka, ktora riadi procak:P ak by aj nahodou bola zla tak tato EPROM by sa aj dala zohnat, horsie je to s jej naprogramovanim...nakolko k nej nemam program pre stredoeuropske normy na tento telkac a ani vybavenie skusenosti s ulozenim programu do nej nic k tomu slavnostne prehlasujem je to v haji :lol: :lol: ...stala sa tu ale este jedna zvlastnost: na sasko som nijako nesahal...tym mam na mysli nic nevymenkaril, nekrutil ziadnymi trimrami, cievockami ani nic podobneho len som to sasko opatrne zalozil a zapojil do tej telky tak ako tam bolo predtym:P potom som tu TV len tak z nudy zapol a na moje velke prekvapenie sa po celej obrazovke objavili farebne ustalene pasy v smere zhora na dol/kazdy inej farby...nadhera :lol: :lol: ...jednoducho mi to nedalo znovu som telkac otvoril poopravoval spuustu studenakov ktore som tam nasiel poskladal dohromady no bezo zmeny... :lol: :lol: ...coho to mohlo byt dosledkom?:P /mam na mysli technicku pricinu problemu nie moju moznu pripadnu neopatrnost/ :D rad by som to vediet len tak pre moju vlastnu zaujimavost...telky som sa chvalabohu zbavil putuje do opravovne :lol:
masar

#17 Příspěvek od masar »

Nebyly to tyhle barvy?
Obrázek
:wink:
pali481

#18 Příspěvek od pali481 »

ano ano presne tieto farby to boli aj taketo pasy
masar

#19 Příspěvek od masar »

No tak to se nejednalo o závadu, ale o přepnutí do testovacího režimu, ve kterém některé tv mají zabudován generátor barevných pruhů. Uspořádání barev není náhodné, v úplném (kompozitním) videosignálu představují schodovitý průběh.
Stačilo se přepnout do normálního režimu.
:wink:
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

pali481 píše:z toho mi vyplyva, ze moja snaha pomoct susede bola zrejme zbytocna:( a zas si myslim ze aj riadna skoda tej telky nech by bola pre kohokolvek...obrazovka je dobra, to sasko by bolo potrebne len trosku upravit...a tu to cele konci...ze ako :(

...ked uz nic ine aspon som ju vycistil

...telky som sa chvalabohu zbavil putuje do opravovne

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=29355 :roll: :lol:
Takto nějak sis to představoval :?: (když ono to ale u každé telky není tak jednoduché):
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od pali481 »

noo hej priznam sa kokun takto nejako som si to spociatku predstavoval :oops: ...chvilku tato tv udajne pobudla v servise potom sa vratila susede s5 s tym ze sa to udajne neda urobit s tym zvukom :!: 8O toto ma teda dost prekvapilo...a hoci mi tu telku nachvilku vzali...som sa tesil ze telka sa v servise zachrani a suseda ju bude pouzivat...pokial sa mi tv nevratila domov s hlaskou "rozober si ju na suciastky" :!: ...este som tak premyslal..toto sasko sa vyrabalo asi pre viacero krajin...teda s aj nasimi normami, ci len pre tych anglicanov? napadla ma spasonosna myslienka navstivit najblizsi zberak a pohrebat sa tam medzi tymi telkami...ci sa tam take sasko niekde nenajdem povalovat...ale to by asi musela byt sakra velka nahoda, ze? :( :( a akoby toho nebolo malo prisiel mi domov na suciastky :!: este jeden anglicky grundig, so saskom CUC 2030...no rozoberte to na srot, ked je to svojim sposobom funkcne :(
Duvsan

#22 Příspěvek od Duvsan »

Keď už nič iné, tak tam daj ten kvaziparalel.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“