C441
Moderátor: Moderátoři
C441
Televízoru blbne zvuk. Vymenil som modul S, zvuk sa unormálnil, ale obraz bol pretiahnutý cez kraje v oboch osiach. Skúsil som ďalší modul, zväčšenie ešte väčšie. Napätia na zdroji sa menia len v stotinách. Neviem uhádnuť, čo spôsobuje tieto zmeny. Skúsení opravári tieto stroje kedysi asi opravovali často, ak mi niekto poradíte, ušetríte mi kopec námahy.
Duvsan píše:Jo, pardon u vertikálu jo. Ale změnil se taky horizontální rozměr. Žeby ten brouk měnil obě větvi současně? Napájením to nebude.
Také jsem psal, že tyto vertikální impulzy jdou na obvod korekce V-Z. Ještě nic?
A také je možné, že náhradní moduly se liší od původního hodnotou R2/C2 1M5/220n - M68/470n(viz schema modulu). To by vysvětlovalo změnu amplitudy.
masar píše:Duvsan píše:Jo, pardon u vertikálu jo. Ale změnil se taky horizontální rozměr. Žeby ten brouk měnil obě větvi současně? Napájením to nebude.
Také jsem psal, že tyto vertikální impulzy jdou na obvod korekce V-Z. Ještě nic?
Řešil jsem něco podobného, výměna modulů byla to nejrychlejší, rozměr jsem jsem poté nastavil v korekcích a telka fungovala dál.