Toshiba 2805DD chyba sterea

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Toshiba 2805DD chyba sterea

#1 Příspěvek od Peta-cb »

Zdravím pánové. Chassis dle modelu tv http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/33836/Toshiba_2805DD.html Tato postarší ale ještě poctivá tv se mne už dost natrápila. Byla chyba ve zdroji(chybělo jedno napětí), dále byl vadný vertikál(TDA8170)-studeňáky plus elity 2,2M v cestě od IO TA8739. Opraveno a doladěno v SM. Na co ale nemohu přijít je chyba ve stereu. A to taková že ledka na tv signalizuje stereo pouze u kanálu NOVA(kleť2K) ale zvuk chraptí a je neposlouchatelný při přepnutí na mono je v pořádku. U jiných programů vůbec. Tv má naši normu již integrovanou. Signál bych také vyloučil neboť u jiných stereo tv co jsem měl nikdy problém nebyl. V AV po připojení jiné tv a ještě dvd scartem se ledka sem tam také rozsvítila nikoli trvale jak by asi měla přičemž stereoefekt ani nebyl znát. Neměl byste někdo nějaký tip co s tím? popřípadě jak vyřadit stereo uplně? dík moc
Naposledy upravil(a) Peta-cb dne 22 srp 2009, 18:23, celkem upraveno 1 x.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Stereo se dá vyřadit když zablokuješ identifikaci audio modu. Někde na modulu bude za detekcí cívka která je laděná na identifikační subton. Její rozladění nebo vyřazení zabrání přepnutí na stereo.
..to bude jen ňákej odpůrek
Maskot

#4 Příspěvek od Maskot »

Ne ze je to tutovka,kdysi jsem podobne problemy mel.Zkontroluj filtry v ZMF.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Peta-cb »

No nejraději bych se na to vy.... :D ale musel jsem. Nakonec byla chyba ve zmíněné ZMF rozpadlá cívka-styřelý plast že jadýrko nederželo. Tak jsem ji vybral a je klid. Bohužel tedy nejde stereo ani v AV ale to už vem čert. Pánové dík vám moc za tipy a odpovědi.
ICE

#6 Příspěvek od ICE »

Peta-cb píše:No nejraději bych se na to vy.... :D ale musel jsem. Nakonec byla chyba ve zmíněné ZMF rozpadlá cívka-styřelý plast že jadýrko nederželo. Tak jsem ji vybral a je klid. Bohužel tedy nejde stereo ani v AV ale to už vem čert. Pánové dík vám moc za tipy a odpovědi.

Nevidím důvod proč by neměla hrát stereo v AV, nf signál vstupuje přímo do zesilovače.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Peta-cb »

ICE píše:
Peta-cb píše:No nejraději bych se na to vy.... :D ale musel jsem. Nakonec byla chyba ve zmíněné ZMF rozpadlá cívka-styřelý plast že jadýrko nederželo. Tak jsem ji vybral a je klid. Bohužel tedy nejde stereo ani v AV ale to už vem čert. Pánové dík vám moc za tipy a odpovědi.

Nevidím důvod proč by neměla hrát stereo v AV, nf signál vstupuje přímo do zesilovače.
No ono to možná i jde těžko říci, led sice nesvítí ale při přepínání L+L R+R L+R se zdá podle sluchu žeby to mohlo být stereo.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Vsak pripoj do SCARTu len lavy kanal a nasledne len pravy a mas to jasne.
ICE

#9 Příspěvek od ICE »

Pokud televizor budeš provozovat přes scart, tak dioda stereo svítit nebude.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Peta-cb »

Takže tomu skutečně je tak jak píšešete zkusil sem to přes cinch a opravdu to stereo je i když nesvítí ledka. Pánové dík moc!
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“