JirkaMalik píše:a tento čas může být jiný od starého času 1. dráhy o několik ms, ale to neva, stejně to nikdo neuvidí
Co to je ?
To potom ale nebudou stopky, to bude jen nějaký čítač, který se bude podobat stopkám. U stopek je přece nejdůležitější, aby to měřilo přesně, pokud ne, tak to můžu měřit na starém budíku a bude to taky vyhovovat.
Popisem jsem chtěl říci, že v průběhu měření času se mohou zobrazované časy jednotlivých drah lišit o nějaké ms podle toho, jak dlouho trvá displeji než zobrazí všechny časy. Myslím, že když v průběhu měření zobrazím na 1. dráze 18,524 a dojde k přerušení, tak po návratu zobrazím na 2. dráze 18,525. Jenže v tom fofru 1/1000s stejně budou jakž takž vidět desetiny, zbytek bude rozmazaný (pokud má vůbec smysl setiny a tisíciny v průběho měření času zobrazovat, ale to je vcelku jedno). Pak zase třeba dojde k přerušení a zobrazím na 1. dráze 18,526 atd.
Po doběhu dráhy se ale zobrazí opravdu odběhnutý čas (samozřejmě až poté, co se aspoň jednou provede zobrazení všech časů na displeji).
Jak geniální, jak jednoduché. Díky, anonyme.
Jirka
To jsem rád, že už si rozumíme a že to (snad) mohu udělat s LCD diplejem. Koupil jsem si vývojovou desku z firmy Mikroelektronika z Jugoslávie. K tomu jsou 3 překladače - Basic, Pascal a C. Pro mě je nejbližší Pascal, takže to zkusím v tom. Jinak mám doma dost (asi 3) 16F877, mám tam dost portů, takže to zkusím s tím. Rád bych k tomu ještě přidal v budoucnu velký elektromagnetický displej (třeba ze stojanu u benzínek - vyrábí firma Bodet Francie). První prototyp chci udělat jenom na start (buď mikrospínač v pistoli nebo mikrofon) a stop (2 elektromagnetická čidla). Pak bych to rád, z tréninkových důvodů, rozšířil i o mezičasy (bariera, kladina, rozdělovač) a nějaký výstup do PC pro tisk a uchovávání výsledků. Přenos budu mít zatím po kabelu, ten už mám z předchozí verze. V budoucnu by to mohlo být pomocí VF modulů, ale to je fakt hudba budoucnosti.
Naši chlapci teď postoupili na republiku do Ústí/Labem (letos to je už podruhé, porpvé to byli dorostenci do Třebíče), takže je musíme nějak podpořit.
Jirka