Acer TravelMate 660: napajanie LCD panelu (znovu opravene)
Moderátor: Moderátoři
Acer TravelMate 660: napajanie LCD panelu (znovu opravene)
Je to spinane neznamym typom N MOSFETu (pozicia Q80, oznacenie 560AP). Ten je OK, ale je budeny cez tranzsitor Q77, ktory OK nie je. Problem je v tom, ze na tom tranzistore je oznacenie KP, ktore som nikde nenasiel. Viem akurat to, ze je to NPN a ubytok napatia je okolo 880mV (je tam totiz vedla druhy rovnaky).
Skusim tam nieco dat, ale bolo by vhodne vediet parametre povodneho typu. Neviete nahodou niekto?
rnbw píše:Problem je v tom, ze na tom tranzistore je oznacenie KP, ktore som nikde nenasiel. Viem akurat to, ze je to NPN a ubytok napatia je okolo 880mV (je tam totiz vedla druhy rovnaky).
Tak hodně špatně hledáš
http://www.kexin.com.cn/UploadFile/Pdf/2007101817861550.pdf
Je to 2SB806 s betou 200-400.
A jseš si jistej, že to je trand? Pod tím označením jsem hještě našel zenerku:
http://iwenzo.de/wiki/SMD_Transistor_und_Dioden_Code_Liste_K
Cele som to zlozil a teraz som zistil, ze nefunguje CD-ROM
[edit]
Takze mechanika vadna nie je, ked ju pripojim na 5V, tak zablika. Takze zajtra mozem notebook zase cely rozobrat...
[edit]
Takze su tam dve LM358, ktorych napajanie je zle. Po zapnuti je tam tak 2,6V a pomaly to lezie hore, vylezie to tak na 3,1V. Jedna z nich riadi ventilator, ktory tiez nefunguje. Otazka je, odkial sa to napajanie berie... Cakal by som, ze tam bude nieco ako 12V alebo priamo VBAT.
[edit 2]
Je tam MAX1632AEI. Ten ma okrem ineho v sebe integrovany linearny regulator 12V. Pri vypnutom notebooku tam je 12V. Po zapnuti to vsak zleti dole priblizne na tie 3V. A chudak MAX potom hreje ako svina. Takze je tam niekde hnusny zvod.
[edit]
Tak som nasiel vhodne miesto na druhej strane plosaku a dokonca stacil kratky kusok drotu. Vyzera to tak, ze vsetko funguje
- Přílohy
-
travelmate_660_1.jpg- (138.69 KiB) Staženo 129 x
Zjavne to vypina ten MAX1632 - ako keby bol skrat (alebo aj zvysene napatie - podla datasheetu) na 5V alebo 3,3V vetve. Pritom je to spravene tak, ze obe tieto vetvy su stale aktivne, len sa pravdepodobne zapinaju MOSFETmi jednotlive zariadenia.
Divne, ze ked zatazim 3,3V vetvu 30 ohmami, tak to bezi dlhsie. Ked zatazim 10 ohm, tak to bezi asi normalne. Mozno chyba v spatnej vazbe.
odpaleny TPS2216 pod PCMCIA slotom
Je tam skryty pod plechom a izolaciou, takze som vobec nevedel, ze tam je. Bol to prepinac napajania pre PCMCIA slot. Stahoval tych 12V a cez noc asi "vyhnil" este viac a zatazoval 5V alebo 3,3V vetvu. Odpojil som od neho vsetky napatia a uz to funguje. Ani ten 7812 netreba - vratil som to do povodneho stavu.
- Přílohy
-
travelmate_660_3.jpg- To je ta svina
- (112.05 KiB) Staženo 90 x