TESLA carioca - nehraje vkv

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Elevátor neboli "povyšovač impedance" se tomu říká furt v anténařině. Jinak zvané je to symetrizační člen 300Ω symetrických/75Ω nesymetrických. A už jsem tady někde napsal, že pro češtinu je Google translátor pěknej vůl...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pajosek2 »

Tady se pletou dva pojmy a to elevátor,což Ekkar dobře nazval povyšovač impedance, a symetrizační člen.Pokud je zařízení,které převádí impedanci 300 Ohm symetrických na 75 Ohm nesymetrických,tak je to elevátor a symetrizační člen v jednom kuse.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Návštěvník

#33 Příspěvek od Návštěvník »

EKKAR píše:A už jsem tady někde napsal, že pro češtinu je Google translátor pěknej vůl...

A co s tím má společného google translator, on to s ním někdo překládá? 8O
Google najde termín "hybridní elevátor" jen od EKKARa na EB, od nikoho jiného ne. Ani v anglické literatuře se toto spojení nepoužívá (ve významu toho trafíčka). Tak proto se ptám, kdo a v jaké literatuře toto spojení používá (používal).
milan222

#34 Příspěvek od milan222 »

resim jinaci problem(carioca je na polici)
jak mam formovat u univerzalu, kdyz tam musej bejt vsechny elky a tedy nemohu formovat?! nebo se to naformuje samo?
pro jistotu vymenim kond 250V za 350V preci po usmerneni site.... a ztrate 50V na usmernovacce...
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
masar

#35 Příspěvek od masar »

Anonym píše:
EKKAR píše:A už jsem tady někde napsal, že pro češtinu je Google translátor pěknej vůl...

A co s tím má společného google translator, on to s ním někdo překládá? 8O
Google najde termín "hybridní elevátor" jen od EKKARa na EB, od nikoho jiného ne. Ani v anglické literatuře se toto spojení nepoužívá (ve významu toho trafíčka). Tak proto se ptám, kdo a v jaké literatuře toto spojení používá (používal).

Google s tím má společný ten mechanický překlad, jaký jsi použil ty ve svém překladu - hybridní výtah.
Jinak termínem elevátor se transformační a symetrizační člen v české terminologii běžně používal a používá, o čemž se můžeš přesvědčit opět použitím vyhledávače Google.
A jinak - neudělal ti něco Ekkar? Vypadá to, jakoby ti ublížil. :wink:
Návštěvník

#36 Příspěvek od Návštěvník »

masar píše:A jinak - neudělal ti něco Ekkar? Vypadá to, jakoby ti ublížil. :wink:

Zastřelil mi bratříčka :cry: :cry:
Ale ten hybridní elevátor si vymyslel.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od ZdenekHQ »

Takhle se naježit umí (umělo) jen pár lidí na tomhle fóru... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
milan222

#38 Příspěvek od milan222 »

HAHA! ted sem si vspomel ze jsem do radia nedal novej kondik a ja tam stale ten starej utrzenej ale hlavne ze hraje
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“