Zdroj Sencor SDV 7102
Moderátor: Moderátoři
-
jan.stangler@seznam.cz
-
MiloPs3
-
Milops3
MiloPs3 píše:Kdyby nekdo chtel tak mam 2 tydle zdroje (obrazek pouzit z 1 stranky) k mani,za cenu postovnyho, nevim jestli sou funkcni,na pohled nic cmoudliho neni, na 1 vymenenej kondik 10v 1000uF,muzu jednotlive vyfotit a poslat, kdyby byl zajem, kontakt : milops3*zavinac*seznam.cz
UZ NEJSOU, PRODANY !
Piste bud sem alebo SS alebo e-mail: peter.bakica@zoznam.sk.
Mám přesně tento typ Sencora a jak čtu, mám i stejnou závadu! Po delší době připojim tento přehrávač do zásuvky a následuje zapraskání a pár dýmovejch efektů z boku. Tak jej rezeberu a jak na první pohled vidím: šlus pojistka, paraelní L1 a R1 zahořelyý k neidentifikování, elit C3 (asi - na dezce již nečitelné po zničení kondenzátoru) 22MF vyteklý s upálenou plus nohou (pravděpodobně původce problému) a U1 - TNY264 rozstřelený. Klasický průraz na primeru, to je pochopitelný. Zarážející pro mě je, že mám i napálený 100 Ohmový R5, který je v serii s D5 a dál na RC člen R4 s C3 k plusu. Od R5 dál je po proměření vše OK. Zato na R5 jsem naměřil pouze 74 Ohmů a pokud dobře čtu zbarvení hnědá-černá-hnědá-zlatá, tak má mít 100 Ohmů +/- 5%). Diodovej můstek je samo také v poho. Tady je link pro katalogový list toho U1 TNY264 http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/powerint/TNY268P.pdf
Zapojení primeru je v podstatě stejné. Všechny díly mám už připravené k objednání, jen nemohu nikde sehnat tu cívku L1. Tak prosím o pomoc. Nemám možnost ani ji z čehokoliv jiného vytáhnout. Klidně a ještě raději uvítám a ocením i celý zdroj z jiného vraku. Pokud nebude L1, hodím celý přehrávač do popelnice a po večerech se budu koukat bez nervů do kamen
petr1991 píše:Prosim vas, nemate niekto schemu zdroja? L1 je 1mH? A este neviem aky je presne typ ten IO TNY. Je vystreleny. Dakujem.
Piste bud sem alebo SS alebo e-mail: peter.bakica@zoznam.sk.
U1 je TNY264 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... NY268P.pdf
petr1991 píše:Ale zdroj moc piskal, v primari som tie dva elyty 22uF/400V NEmenil tak som sa rozhodol nahradit ich. Nemal som 22uF tak som tam hodil nejaky 100uF/400V ale len jeden - este pred cievku hned za usmernovac.
Máš ponaučenie nerobiť takýto tuning. Ty si tam dal 2.5 x vyššiu kapacitu a nie každému sp. zdroju sa to páči.