TV Sanyo - odchází koncovy tranzik hor. rozkladu
Moderátor: Moderátoři
Druhá možnosť je porúchaný boosterkondenzátor. To je ten medzi kolektorom a emitorom trandu.
Najhoršie by bolo, keby ho odpravovalo VN trafo. Dúfajme, že nie.
Ak som sa pomýlil, prosím, opravte ma.
ale já se taky jen učím .. mám dvacet..
dobrá. Když bazi připojim, naskoči a odejde. Ale jak zjistím co se do ní dostane ? To nezměřím .. nezměřím budící stupeň, nic.. Vn se nerozjede jak nema svych 15625 a tim ani tv ze stand-by. vytažené kondenzátory jsem měřil měřákem. Ale je to k čemu? měřák ukáže přesně jmenovitou hodnotu ale pod napětím se zachova jinak..
borja píše: Mam doma hodně Bu508 tak jsem ho pouze vyměnil, po třech sekundách najíždění tranzik shoří do úplného skratu .. pak .....
Řešením není pouze nakoupit "kýbl BU-ček", ale snažit se "co nejméně jich odrovnat". O umělé zátěži (žárovka, výkon. rezistor apod.) jsi snad už slyšel.
Jak "předejít zničení koncáku" píšu třeba tady: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&start=15
.....
Shrnutí: - opatřit osciloskop, vyndat VN-split, tr. ŘKS osazen - a pořádný výkoňák - orig., či 100% náhr., žádný ten tvůj "na prasáka"!!!, namísto primáru VN-tr. zapojit rez. 10Ohm/10-15W (jako zátěž namísto toho trafa!), zapnout a teď můžeš naměřit (tím skopem!!) "průběh toho buzení ŘKS.
Jedině takto zjistíš, zda máš blbé buzení (tr. dlouho otevřený, až odejde), nebo je to až v ŘKS (a co tady - to jsem ti radil výše, a nejen já), bez toho, že budeš "pohřbívat" další trandy.
Pokud dojde až na to VN-tr., tak ti taky nezbyde nic jiného, než aby ti ho někdo změřil testerem DIEMEN (určitě ho nemáš!?) a nebo vyměnit za jiné - zaručeně dobré (na zk., třeba z jiné funkční telky - kdo si ale nechá "drbat" do své telky, když mu jede, že )
.....
V prvé řadě ti ale musí "být jasné" jak ten ŘKS vlastně pracuje, jak se musí trand zavírat, ........ . V každé "lepší literatuře" se dočteš - za nás taky nebyl NET
A nemám ti tu třeba citovat Uljanova
Ale skus sa na to pozriet z inej strany.
Ti "staří sečtělí praktici" raz urcite vymru (skor alebo neskor), a potom tu ostanes Ty a tvoji vrstevnici.
Ty a tvoji vrstevnici ktori budu v (_._)
Ještě jedna věc mi není jasná.. Fajn, tak jsem vyhodil VN, na tranzik C-E zapojil 1o ohm / 20W abych změřil čím je buzený. Ale já ten televizor neprobudím, je ve stand-by a jediné kde jsem změřil napští je na budícím tranziku... ten malý pišišvor velký jak KC .. měl na sobě 28V. Ale ani na BU nic a nějaké obdelníkové impulzy o řádkovém kmitočtu nikde ... kde dělám pořád chybu ?
Nemám zájem o korekci pravopisu.