Zdroj k notebooku

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
555

Zdroj k notebooku

#1 Příspěvek od 555 »

zdravím všechny,potřebuji poradit.Mám notebook a chci ho používat pouze přes adaptér.Protože baterka vydrží max. 5 minut a mě to stačí jen přes ten adaptér.

Notebook potřebuje 16V DC 1,9A.

nemá někdo prosím schéma na nějaký zdroj z 230V na 16V 2A??

Zkoušel jsem ho zapnout pomoci zdroje z PC.Tam jde sice 12V,ale jen sem to zkusil :roll: .Bez úspěchu.Kontrolky jenom problikly a nic.

Může někdo prosím poradit?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Vsak si ten zdroj kup, je ich vsade plno - novych aj starych. Doma to nevyrobis.
grope

#3 Příspěvek od grope »

nepíšeš, čo sa stalo so starým zdrojom... Nebolo by vhodnejšie ten opraviť, ak je pokazený? Ak nie, tak potom kúpiť... Alebo chceš riskovať zničenie NB pri prípadnej poruche doma robeného zdroja?
Atlan

#4 Příspěvek od Atlan »

Jeden kupeny sa mi prave vala na stole..a nejako sa mu nechce ist..... stalo to caa400Sk. Tranzistor roztopil priechodku a odisiel....
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Na to je tu zaruka, nie?
555

#6 Příspěvek od 555 »

tak už sem si sehnal adaptér k notebooku ale má 12V/5A a s tím to jede,ale když to přípojím na zdroj z PC,kde je psáno:

OUTPUT:

+12V / 4.2Max.

a stím to nejde :roll: Jako chápu ,že když jsem do toho notasu pustil vlastně o 4V mín tak si sežere trošku víc proudu,ale že by mu bylo málo 4A? :!: :roll:

To se mi nějak nezdá a přitm LCD monitor jsem na tom na zkoušku normálně připojenej měl.A šlo to.

ten notas chce jak jsem psal 16V/1.9A. Absolutně nechápu proč nejde přes PC zdroj nabíjet.Nebo to má souvislost s tím,že u PC zdrojů je potřeba zatížit 12V a 5V přibližně stejně.

Danyk.wz.cz. na to myslím dělal upravu :roll:
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Na 12V vacsina notebookov funguje, akurat nenabijes bateriu.

S tym PC zdrojom ti to nejde prave preto, ze ma musis zatazit 5V vetvu. Lepsie je pouzit novsi zdroj s ATX12V, ktory ma uvedeny vacsi prud na 12V vetve - tie maju silnejsiu spatnu vazbu z 12V vetvy, takze nemusis zatazovat tu 5V.
555

#8 Příspěvek od 555 »

rnbw píše:Na 12V vacsina notebookov funguje, akurat nenabijes bateriu.

S tym PC zdrojom ti to nejde prave preto, ze ma musis zatazit 5V vetvu. Lepsie je pouzit novsi zdroj s ATX12V, ktory ma uvedeny vacsi prud na 12V vetve - tie maju silnejsiu spatnu vazbu z 12V vetvy, takze nemusis zatazovat tu 5V.

Aha.jo takhle.děkuji za vysvětlení :wink: čekal sem že to bude mít nějakou souvislost s tím zatížením obou větví. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“