Zapojenie notebookovej batérie

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

Zapojenie notebookovej batérie

#1 Příspěvek od Marcelto »

Dosť nutne by som potreboval schéma ako je zapojená elektronika v batériách ACER, v krajnej núdzi pomôže aj zapojenie alebo označenie z popisom siedmich kontaktov na batérii, ďakujem.
Čo ta nepáli nehas ! :wink:
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

se bojím, že každá bude jinak- u mé (travelmate 6464) je potřeba propojit GND s jedním pinem, aby začala dávat napětí a při nabíjení napětí hlídá notebook (do baterky jde 16,8V) U otcovýho notebooku (travelmate 4210 myslím) jde napětí z dvou pinů přímo a při nabíjení stabilizuje baterka (jde do ní přímo napětí ze zdroje, nějakých těch 19V). Takže good luck :)
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Marcelto »

Ja ich mám doma viacej aj staršie a aj novšie na menšie aj na väčšie napätie, všetky sú skoro rozmerovo rovnaké aj konektore na chlup rovnaké tak som predpokladal že aj elektronika bude rovnaká a keď nie tak zapojenie konektorov určite áno.
czatlantis

#4 Příspěvek od czatlantis »

no aby ses nedivil-ve škole jsem zkoušel prohodit aku s kamoškou. Velikost byla stejná, konektor taky, jen byl lehounce jinej (akorát nezapadly západky). Připojený to bylo ale notebook jsem nezapnul. Takže fyzicky podobný to bude ale tím to končí....
breta1

#5 Příspěvek od breta1 »

Zkuste nekdy rozparat novejsi baterku do notasu. Polije vas studeny pot, jak je tam slozita elektronika....
Marcelto
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marcelto »

Ono to bude asi zámer výrobcu aby sa to nedalo tak jednoducho prehadzovať medzi rôznymi modelmi, radšej nech si každý kúpi novú aby mohli zarábať a nepomôže ani výmena samotných článkov treba tam aj zresetovať čip.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Ale dají se z toho vytěžit výkonové SMD FETY . Každý jednotlivý článek je hlídaný a regulovaný .
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

Baterie má nejen elektroniku pro hlídání proudů, napětí, teploty ale v baterii je i uPC s pamětí!! a ví přesně kolik má najeto, kolikrát byl nabit a možná i ve kterým NB pracuje.
..to bude jen ňákej odpůrek
Bezny

#9 Příspěvek od Bezny »

Škoda, že nepíšeš typ Aceru. Koukni sem:
http://www.elhvb.com/mobokive/edwin/laptops/Acer/
Např. v TM290SG.pdf je rozpis zapojení baterie na straně 24 dole. Baterie ma sedm kontaktů. Pin 2=6C/8C podle mého říká notebooku jestli je baterie šesti nebo osmičlánková.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“