Jak mám udělat konverzi dětského vozítka z 12V na 18V?
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Hm, step-up při základním odběru motoru v řádu 10-20A (vycházím z toho, že plně nabitá baterka 7Ah takovému vozítku stačívá na 30-40 minut popojíždění, když se jede souvisle, je za 20 minut prázdná) a při účinnosti nějakých bratru 70% - to mi vychází na odběr v řádu 15-25A při jinak stejné wattáži, pokud budeš mít motor původní a jen mu zvedneš napětí, bude se ten odběr pohybovat ještě výš - mám pokračovat? Musel bys to osadit autobaterkou, to už by gelovka nevydržela ani čtvrt hodiny...
esteze som sa len pytal
Miisan píše:Děkuji za poměrně vyčerpávající informace. Přestavba na 18 V se nekonáRizika spojená s přestavbou mě odrazují od její realizace. Trochu mě to zklamalo. Nečekal jsem, že to bude až takový problém. Myslíte si, že by tam šlo koupit alespoň 12V baterii, která bude mít více Ah? Originálně je tam 12V 8 Ah od společnosti Fullriver. Měla by tam jít i obyčejná Yuasa s kapacitou třeba 16 Ah? Odebíraný proud je přeci dán regulací a motůrkem a baterie s větší kapacitou autíčku ublížit nemůže, nebo se pletu?
Nevím zda už to tu není mrtvé? Tak to třeba oživím.
Baterie z auta, jak tu někdo psal, tak použit nejdou. Do traktůrku Peg Perego jdou pouze trakční baterie.
Doporučuji sehnat třeba z úklidového smetáku Kärcher, kde je baterie 26Ah a dítě bude jezdit celý den. Z vlastní skušenosti, používáme již https://m.alza.cz/auto/goowei-energy-ot ... 317493.htm