TV SONY KV-25R2K - nejde obraz
Moderátor: Moderátoři
-
STORM
TV SONY KV-25R2K - nejde obraz
-
STORM
jeste vymen kondik tusim 220uF, kouknu do schematu, nevim zpameti pozicni cislo
VN cast som pomeral a zda sa byt OK.. jedine co to spravi tak po zapnuti hned ako zapne obrazovku a demagnetizuje ked stlacim na ovladaci rezim 16:9 tak sa mi objavi cez celu obrazovku (horizontalne) cerveno-zeleno-modry pas hruby asi 8mm
Poradte este prosim dakto ked ho napada este nieco,bo mne dosli napady...dikes moc za kazdy tip
storm-ic píše:Vymenil som ten STV 9739 pre istotu aj ten kondik ale robi to presne to iste........mozu byt vadne elyty niekde okolo alebo dokonca obrazovka?
VN cast som pomeral a zda sa byt OK.. jedine co to spravi tak po zapnuti hned ako zapne obrazovku a demagnetizuje ked stlacim na ovladaci rezim 16:9 tak sa mi objavi cez celu obrazovku (horizontalne) cerveno-zeleno-modry pas hruby asi 8mmtipujem to teda asi na obrazovku...
Poradte este prosim dakto ked ho napada este nieco,bo mne dosli napady...dikes moc za kazdy tip
Ten pás tam asi nechali Jihoafričani,ne(mají podobnou vlajku)
Chyba bude okolo toho IO
Musíš hlavně měřit a měřit a ...
Podívej se osciloskopem na vývod 5 obvodu IC501. Jestli nemáš osciloskop, tak pomalu přidávej G2 (v případě, že neumíš G2 správně nastavit, tak doporučuju napřed zmeřit digitálním měřákem kolik je na G2 voltů a po skončení pokusu vrátit napětí G2 na tuto hodnotu) a přitom sleduj, jestli se zesvětluje celá obrazovka nebo jenom vodorovná čára uprostřed. Když se rozsvítí celá obrazovka, tak nevidím důvod hledat závadu v obvodu IC501 ani v součástkách okolo něho.
To poziční číslo kondenzátoru jste řešili soukromě? Hodnotu 220uF tam žádnou nevidím.
-
STORM