CTV28HD11A -vysazuje buzení horizontálu

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mi-ro

CTV28HD11A -vysazuje buzení horizontálu

#1 Příspěvek od mi-ro »

Telka jede a během 1-10minut vysadí buzení horizontálu (zvuk jede-napájení má ze zdroje) . Problém je že buzení jde z desky TB-2 z SDA 9280. Mám hledat chybu na desce nebo vysazuje přímo SDA? neměl někdo stejný problém?
..to bude jen ňákej odpůrek
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajosek2 »

Jde o to jestli vysadí jen buzení hor. nebo jde telka do STBY,někdy je to velmi podobné.Pokud je čas vypnutí stále stejný,tak je to přinejmenším podezdřelé a zaměřil bych se na SW.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

V standby vacsinou nehra zvuk :D
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pajosek2 »

rnbw píše:V standby vacsinou nehra zvuk :D
Toho jsem si nevšiml. To víš jsem po noční. :lol:
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

kokun

#5 Příspěvek od kokun »

Zaměřil bych se na studenty - hlavně v ŘKS. Pravděpodobně vypadne info pro procesor a ten "stopne" ten budicí impulz :roll:
Ještě jsem si vzpoměl - byl kdysi "befel" z OVP ohledně konektorů F-boxu. Měly se napružovat - lépe vyměnit :roll:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

Asi dvakrát se mi stalo,že byl studeňák v budícím trafu na přechodu vinutý drát-nožka.Pěkně zákeřná závada. Pokud si vzpomínám,tak tady je budící trafo taky.

kokun

#7 Příspěvek od kokun »

pajosek2 píše:Asi dvakrát se mi stalo,že byl studeňák v budícím trafu na přechodu vinutý drát-nožka.Pěkně zákeřná závada. Pokud si vzpomínám,tak tady je budící trafo taky.

Pavle, ale tato "zákeřnost" většinou odrovnává koncák :cry:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pajosek2 »

kokun píše:
pajosek2 píše:Asi dvakrát se mi stalo,že byl studeňák v budícím trafu na přechodu vinutý drát-nožka.Pěkně zákeřná závada. Pokud si vzpomínám,tak tady je budící trafo taky.

Pavle, ale tato "zákeřnost" většinou odrovnává koncák :cry:
Koncák byl tehdy vpořádku,pamatuji si to celkem dobře,protože mi to trvalo dost dlouho než jsem to odhalil.

EDIT: Netvrdím,že že se to nestává,jan mám jinou zkušenost.Těchhle telek jsem moc nedělal.

Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

To je jak kdy se povede. Měl jsem něco podobného, u jiné televize. Trafko bylo rozervané, slepil jsem ho, zapájel, fungovalo, najednou vysadilo. Měřák a bylo jasno. Koncovej tranzistor to přežil.
mi-ro

#10 Příspěvek od mi-ro »

Tady to má buzení bez tráfka a na studenty to nevypadá, aspoň nereaguje na poklepy. Prostě z desky s uPC přestanou jít pulzy a horizontál bez destrukce vypne a sním pochopitelně i vertikál a jiné obvody napájený z trafa.
..to bude jen ňákej odpůrek
fero7

#11 Příspěvek od fero7 »

Duvsan píše:To je jak kdy se povede. Měl jsem něco podobného, u jiné televize. Trafko bylo rozervané, slepil jsem ho, zapájel, fungovalo, najednou vysadilo. Měřák a bylo jasno. Koncovej tranzistor to přežil.

???
kokun

#12 Příspěvek od kokun »

mi-ro píše:Tady to má buzení bez tráfka a na studenty to nevypadá, aspoň nereaguje na poklepy. Prostě z desky s uPC přestanou jít pulzy a horizontál bez destrukce vypne a sním pochopitelně i vertikál a jiné obvody napájený z trafa.

I když to v tomto případě nebude podstatné, ale tato telka budicí tráfko má - L181, a to v obou verzích (jak staré, tak i nové) :wink:
Výpadek buzení může způsobit třeba i "zahaprování" vertikálu :roll:
Honza - kokúň

#13 Příspěvek od Robosand »

Mám tu schému od CTV28HD13 a tento budiace trafko má. Tu by som sa zameral na kapacitný delič, odkiaľ sa berú informácie pre uPC (referenčné impulzy).
Robo...
Robosand

#14 Příspěvek od Robosand »

Ešte dodatok, aký je tam koncový T v RKS? Aj podľa toho by sa dalo pohnúť ďalej. Mal by tam byť BU2522AF.
Robo...
kokun

#15 Příspěvek od kokun »

Robosand píše:Mám tu schému od CTV28HD13 a tento budiace trafko má. Tu by som sa zameral na kapacitný delič, odkiaľ sa berú informácie pre uPC (referenčné impulzy).

Robo toto není jeho telka - platí přesně to, co jsem psal už tady:
http://upload.ebastlirna.cz/index.php?n ... ic&t=31016

kokun píše:
masar píše:Mělo by to být tohle: [url=http://upload.ebastlirna.cz/index.php?action=downloadfile&filename=schema_p383838.zip&directory=Schémata/Tv&]p383838[/url]
:wink:

Toto nebude ono - tato telka je tzv. 2. generace ( .... HD12/13) a on má telku "1. generace" ( ..... HD10/11, 28WHD41/32WHD99).
Podstatně jinačí nejen F-box, ale celá telka :roll:

A schema na ni je toto: http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=29559 (stará verze - existuje i nová verze: právě ta kor. podušky s IC)
Honza - kokúň

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“