Jaký vybrat koaxiál
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
Jaký vybrat koaxiál
RG6U neni kabel, je to jen obecna norma, dulezite jsou dalsi casti oznaceni a vetsinou stoji za prd, rozdil je znat jiz po dvou letech venku.
Belden H125/H126Al je velmi kvalitni kabel, stej¨ne tak jako ten KH21, stejne jako Draka AD10/AD11. Neres kraviny a kup kvalitni kabel.
Belden H125Al - 13,50Kc/m
Belden H126Al - 12,90Kc/m (Stejne jako Draka AD10)
Belden H121Al - 9Kc/m (pro sat zcela dostacujici, navim ma 5mm a dobre se snim pracuje)
RG6U noname Cu jadro - 5Kc
RG6U noname Fe jadro - 3,5Kc
RG6U/32FA Cu jadro - 8Kc
Ceny za 1m vc.DPH
Ma cenu to pri bezne instalaci satu resit ?
BTW: kabel 3C2V je takova sracka, ze zvlneni frekvencni charakteristiky v pasmu 50-2100MHz je vetsi nez 25dB !!!!
RadekB píše:Belden H126Al - 12,90Kc/m (Stejne jako Draka AD10)
Belden H121Al - 9Kc/m (pro sat zcela dostacujici, navim ma 5mm a dobre se snim pracuje)
Jen bych ještě podotkl, že H126/H125 je pro venkovní použití. H121 je určeno pro vnitřní prostory
Potřebuji venkovní kabel pro připojení anténky pro DBV-T. Asi max 10m dlouhý, ale dost pracně a nepřístupně umístěný na fasádě. Nechce se mi tam lézt moc často. Jde mi hlavně o odolnost proti povětrnosti, abych ho nemusel za dva roky měnit, protože se rozpadnul. Cena v tomto případě není hlavní kritérium.
Našel jsem v GESu asi 4 provedení H125. Jednak se líší vnějším obalem("PE/PVC") a jednak materiálem stínění Al či Cu.
http://www.ges.cz/?page=index&inc=search&or=sort&ipp=12&lang=cz&cur=CZK&search=H125+
Je odolnější černý PVC obal nebo bílý PE?
Má provedení s Al fólií stejnou trvanlivost jako s Cu? Čili mám to pro sebe a potřebuju jen kousek. Vyplatí se koupit celoměděný? Nebo stačí vámi doporučovaný Al?
Navic ta smycka je pomerne hodne uzkopasmova, takze pro DVB-T take ne, max. pro jeden kanal z UHF pasma.
Jinak je velky problem pouzit origo sym.clen do anteny ?
jopo166 píše: ... mna by zaujimalo ako sa vlastne vyberaju tie F konektory ktory je na aky hruby kabel predajcovia to povedšine neuvadzaju...
Vybrat si musíš sám - na "tvůj" kabel si vyber odpovídající konektor.
Vyrábí se jich kvantum: šroubovací, lisovací, jako redukce, ... a v různých velikostech: příklad