SONY 29LS60K
Moderátor: Moderátoři
Televizor se vypíná a LED-ka bliká 3x? Jednoduše zrušte ochranu před přepětím (odpojte kolektor Q5816 a zkratujte kondenzátor C5801).
Tak vidíš a my jsme to dělali tak poctivě...
Ale stejně by to asi nefungovalo ani podle jejich návrhu.
- Přílohy
-
manuál.png- (147.84 KiB) Staženo 85 x
Duvsan píše:Nepošleš mi link na tvůj manuál? Vypadá to, že mám jiný a jen 22 stranový (teda jenom polovinu).
Právě jsem zjistil, že na FileKeeperu, odkud jsem ho měl stažený, došlo během včerejška a dneška k revoluci nebo spíše totálnímu zničení všech manuálů. Nikde jinde jsem ten svůj (asi 10MB) nenašel, resp. našel, ale zbyly z něho (a ze všech) jen 3 bajty. Upnu ho někam a pošlu link.
p.s. Dokonce i stránky http://www.4shared.com/ byly hacknuty!
Tak jsem ti to upnul sem: manuál
a ještě sem: manuál
S tou televizí jsem to předběžně vyřešil výměnou toho našeho odporu za 1k0. Nechám ji běžět (zadeklenou), když-pak dám ten kond. Možná to napětí vyjelo, ovšem za led
Duvsan píše:Televize znovu sepnula. Napíchnul jsem měřák, ukazoval 0-prd, najednou špica a nazdar. Udělal jsem to podle manuálu, s tím rozdílem, že ochranu jsem nechal funkční. Při závadě sepne, jenom procesor o tom nebude vědět. Televize vysadila. Koukám na desku M, R0028 má 10K (schéma udává 100R). Co doporučuješ? Můžu jej překlenout, nebo dám něco menšího? Když šoupnu interní tranzistor, zbytek procíku má šanci přežít?
R0028 je takový "zdvořilostní" odpor, který se zařazuje k omezení případných špiček které mohou proniknout různými parazitními kapacitami. Dal bych tam také přibližně stejnou hodnotu (100Ohmu).
Co to bylo "...najednou špica", to jako na měřáku?
A ten kondenzátor, o kterém jsem ti říkal již dříve, ten bych dal taky.
S tím interním tranzistorem jsem to nepochopil.
S tím int. trandem asi tak, že kdybych ten port procku dal k zemi přímo a interní tranzistor by to vzal z tvrda a teda se seskratoval, jestli by to neodrovnalo procík komplet.
Musím do práce, pokračování zítra. Zatím dík.
S tím int. trandem asi tak, že kdybych ten port procku dal k zemi přímo a interní tranzistor by to vzal z tvrda a teda se seskratoval, jestli by to neodrovnalo procík komplet.
Toť otázka. Pokud je ten procesor vadný, pak dobře mu tak a vyměnit se musí stejně. Pokud bys to ovšem v tomhle stavu vrátil, byla by to nevděčná situace...
Jak dlouho trval ten děj?