Poškrábaná obrazovka - panel

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rezis

Poškrábaná obrazovka - panel

#1 Příspěvek od rezis »

Zdravím všechny
před chvílí mi volal kolega že u něj byla návštěva a dítě mu přejelo nějakou keramickou soškou či něčím takovým po jeho lcd televizi. Teď odešli a on mi volal co se stím dá dělat. Na ploše jsou prý rýhy které v provozu z dálky nejdou viděl, ale při vynutém stavu je to šílené.
Nebyl jsem mu schopen odpovědět. Ani nevím zda je to plazma či Lcd. Nicméně obecně dá se s tím něco dělat? Třeba něco jako dělají na světlech aut že to vysmirkují jemným smirkem do roviny a zaleští?

Omlouvám se za nedostatek informací. Neviděl jsem to, nicméně i kdybych viděl nevěděl bych co s tím.
Internet - metla lidstva
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Obavam se, ze neni sance to vylestit. Muze tam byt nejaka antireflexni vrstva, kterou bys leda tak setrel.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od otakarv »

Kdyby to byla klasická CRT obrazovka,tak v RETON-u jsem viděl,jak brousili rýhy na těch obrazovkách.Pomocí vysokootáčkové brusky(nebo to byla normální vrtačka už si to přesně nepamatuji),ve které byl upnutý kotouč se smírkovým papírem.U těch LCD-eček nebo plazem by to asi tímto způsobem nešlo.Možná je na to nějaký fígel.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od PeteBurns »

Ono samozrejme najviac záleží na hĺbke ryhy, mal som poškriabané LCD a skúsil som to viac-menej zo zvedavosti vyleštiť, po asi piatich minútach leštenia s flanelkou to začalo miznúť, takže som bol prekvapený, pretože už som bol zmierený s tým, že ich nijako neodstránim, pretože som to skúšal viackrát a neúspešne. Až potom som si všimol, ked som leštil auto, že ked je flanelka vlhká a poriadne sa na ňu pritlačí, tak začne povrch jemne obrusovať do hĺbky, tak som to vyskúšal a ryhy sú fuč :wink: No pokiaľ je ryha hlboká pol milimetra, tak to bude asi trochu horšie :twisted:
kozoka

#6 Příspěvek od kozoka »

PeteBurns píše:Ono samozrejme najviac záleží na hĺbke ryhy, mal som poškriabané LCD a skúsil som to viac-menej zo zvedavosti vyleštiť, po asi piatich minútach leštenia s flanelkou to začalo miznúť, takže som bol prekvapený, pretože už som bol zmierený s tým, že ich nijako neodstránim, pretože som to skúšal viackrát a neúspešne. Až potom som si všimol, ked som leštil auto, že ked je flanelka vlhká a poriadne sa na ňu pritlačí, tak začne povrch jemne obrusovať do hĺbky, tak som to vyskúšal a ryhy sú fuč :wink: No pokiaľ je ryha hlboká pol milimetra, tak to bude asi trochu horšie :twisted:
Jestli je to lcd tak smůla. A pokud plazma tak by se muselo vyměnit to přední sklo ale i tak to je nakladné.
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

Tak to borec vyresil nejakou pojistkou na blbost ci co. Ze mu to pojistovna snad zaplati.
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“