Oddělovací transformátor
Moderátor: Moderátoři
Oddělovací transformátor
měl bych dotaz ohledně oddělovacího transformátoru.
Mám možnost ho odkoupit, je to rok výroby 1988 220V/220V 2,2kVA (snad Tesla, ale nejsem si jistý.)
Bohužel o něm nevím nic bližšího, jediné co vím je, že je v plechové krabici, která vypadá ještě solidně (neomlácená). Snad ho budu moci ještě před nákupem vyzkoušet. Mám to risknout a koupit ho takhle naslepo? Nevím v jakém je stavu uvnitř, jestli není poškozená izolace nebo nebyl pod vodou. Cena je 800,- Kč.
Jo a váží cca 26kg.
- kevin_mitnick
cabernet píše:Cena je urcite dobra. Tak si ho daj pred kupou odkrytovat a uvidis, ci bol pod vodou. Na co ho chces pouzit?
No to právě nevím, jestli mi to odkrytování umožní, je to v takovém ''bazaru'', mají tam vše od startéru na traktor přes nějaké ruské turbo měřáky těžké snad 50kg až po zaměřovače do tanku.
Nejradši bych ho měl na stole a připojoval přes něj těch pár věcí ve kterých se za rok pohrabu a zkouším opravit.
Mimochodem, nevadí doufám že je ten transformátor ještě na bývalých 220V?
Aby se mi moc nehřál, i když se těch 10V ještě vleze do tolerance sítě.
Jezibabak píše:No tak dnes jsem si domluvil ten megmet, doufám že si na mě známý přes víkend vzpomene, ale s tím zapnutím na 15 minut to vidím bledě, myslím si že nebudou mít zájem prodávat někomu kdo bude chtít něco zkoušet nebo testovat. Stejně to vidím i s tím odkrytováním.
Mimochodem, nevadí doufám že je ten transformátor ještě na bývalých 220V?Ony totiž návrhy transformátorů je trošku mimo mě.
Aby se mi moc nehřál, i když se těch 10V ještě vleze do tolerance sítě.
Jestli by mě někde v bazaru odmítli vyzkoušet funkčnost u použité věci, tak bych to stopro nebral. Přineste si vše potřebné a tím jim seberete vítr z plachet, že na to nejsou vybaveni (prodlužku, kabely s banánky, krokodýlky, měřák). Od nich pak bude stačit zásuvka. Co se týče těch 220V versus 230V, to by nemělo vadit, pokud nebude napětí na horní hranici tolerance. Změřit. A když tak, můžete to trafo zapojit opačně, mělo by mít převod trochu větší než 1 pro kompenzaci úbytku zatížením, takže sekundár bude na víc jak 220V. A na tom vyzkoušení trvejte. Později už se s nimi těžko budete nad použitou věcí hádat, jestli to oteplení je ještě v mezích nebo už není. Vy máte podle obč.z. právo na to aby věc v okamžiku prodeje měla deklarované vlastnosti, tj. byla funkční. A máte právo na prokázání tohoto stavu. A ten prodej vám taky nemohou z tohoto důvodu odmítnout. Nesmí odmítnout prodat zboží, které je k prodeji určeno, jen z toho důvodu, že se domáháte zákonných práv.
Co se týče těch 220V versus 230V, to by nemělo vadit, pokud nebude napětí na horní hranici tolerance. Změřit. A když tak, můžete to trafo zapojit opačně, mělo by mít převod trochu větší než 1 pro kompenzaci úbytku zatížením, takže sekundár bude na víc jak 220V.
Děkuji za radu, ale jak jsem psal výše, musím zase týden čekat až známý přijede, bohužel je jediný co má megmet. Ale jen na 500V.
https://www.drbal.cz/material/fotky/3011.jpg
- Přílohy
-
P1010791.JPG- (79.55 KiB) Staženo 196 x
-
P1010785.JPG- (104.6 KiB) Staženo 222 x
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele: