TV Teletech, vymena dosky
Moderátor: Moderátoři
Duvsan píše:Ja som si myslel, že so žeravením to je podobné ako kedysi so žeravením elektrónok rady E, kde bol štandard 6,3V. Som rád, že si mi to potvrdil. Samozrejme obrazovky sa väčšinou žeravia z fly-back trafa impulzami a tu sa počíta efektívna hodnota. Už len problém VN. Čo sa stane, keď napr. prekročím katalogový limit 27kV o 1-2 kV nahor? Hrozí, že budem ožiarený, alebo môžem byť v kľude?
Dovolena tolerancia je +/-1kV.
Ak prekrocis o viac kV, tak mozes byt kludny, budes oziareny.
Cakal som, ze sa niekto ozve, kto ma skusenosti so zamenou HR7589 a HR7131 v C445. Zaujimave, ze tu sa nikto neozval. Ale mne volaju 10-ky zakaznikov.
Zmena predradneho odporu je bezna. Rovnako aj zmena nejakeho C, tlmivky, ..... Iba jeden maly priklad v prilohe.
A to este neprisli na rad vychylovacky. Problemy aby to vobec islo. Problemy s rozmerom, korekciami, ....
- Přílohy
-
Bez názvu9.JPG- (260.3 KiB) Staženo 216 x
kondik píše:Tá 10ka zákazníkov vraví čo? že im to chodí alebo nie?
A čo sa týka toho žeravenia, myslím že každá obrazovka by mala mať Uss 22,5 V (6,3 Uef) či nie ?
Logika hovori: Vyvolavali by sa zakaznici ak by im islo vsetko 100% OK?
Ak by to vo vsetky telkach bolo rovnake, preco by sa menili suciastky a robili upravy? A to nie iba OVP.
Pozrel som sem: http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... u9_130.jpg a už mi je to jasné.Mal by som si vyhľadať tie menené obrazovky a skontrolovať žeravenie osciloskopom. Inak v tom mojom bastlítku linearita nie je 100%, to som si všimol. Dorovnať horizontálnu nie je problém, neviem, ako dorovnať vertikálnu. V strede je obraz mierne zúžený, ku krajom sa predlžuje. Chcelo by to viac ohnúť S-krivku, neviem ako.