Duvsan píše:Tak oprava, žhaváky nie sú rovnaké? Teda katalog.
Skutečně nejsou - jen se podívejte do servismanuálů, kolik obrazovek PHILIPS má Uff = 6,15V
Není to sice tak velký rozdíl, ale je. Starší obrazovce příliš neublížíš, když ji "přežhavíš" na těch 6,3V.
A jak nejlépe (a nejlevněji) měřit toto "nesinusové" Uff
Duvsan píše:Fero, tá ukážková tabuľka pojednáva o akých uhlopriečkach?
A59 .... = 25"; A66 .... = 28"; A68 .... = 29" a W76 .... = 32"/34"? (16/9)
Podobnou tabulku jsem tu nedávno dával taky: http://www.ebastlirna.cz/modules/Forums ... ka_750.pdf
Duvsan píše:Matko, CTV 2131FS je asi klasická 55cm a Tvoja obrazovka je 20", teda 50,8 cm. Nedarí sa mi nájsť datasheet tej obrazovky kvoli žeraveniu, ale asi by som sa držal tých 6,3V, čo je 23V šš v pulzoch z trafa. Máš osciloskop alebo merák, ktorý vie vypočítať strednú hodnotu? Pozri, aké tam máš trafo, ak je to to s nižším VN (24,8kV), tak by som to nechal jak to je. Podušku riešiť nemusíš (ja som ju musel dorábať). Napoj tú dosku na tú obrazovku a zapni to. Ale hlavne na seba dávaj pozor!!!! Nechcem ťa mať na svedomí. Ak televízor nabehne, obraz budeš mať cez okraje, nezľakni sa. Treba nejak zmenšiť rozmer. Tu som si nie istý. Meniť C146 sa mi zdá trochu nebezpečné. Druhá možnosť je L143 a možno by šlo i ubrať na zdroji, to by som skúsil ako prvé, jasne, že v rozumnej miere, inak vysadíš TDA8138. Páni odborníci, poraďte.
A při tom vašem "čachrování" s obrazovkama (a jejich V.C. !!!) musíte taky přihlížel na "vyladění" celého ŘKS na 5. harmonickou
Taky jsme to tady už "přetřásali" - hledejte ve starších vláknech
Takže to není jenom o tom, "narvat" tam cokoliv