"Bílý šum" v autorádiu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Supi

"Bílý šum" v autorádiu

#1 Příspěvek od Supi »

Zdravím! Prosím o pomoc. Mám v autě nějaké neznámé rádio od AEG. Je i s USB a tak. Problém je, že po spuštění čehokoliv rádio už od prvního stupně hlasitosti šumí. Šumí stejně. Nezávisle na zesílení. Vypadá to tak, že šum je konstantní. Potřeboval bych pomoct, co tam dát za filtr, případně nějaká jiné řešení. Děkuji!
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Supi píše:Zdravím! Prosím o pomoc. Mám v autě nějaké neznámé rádio od AEG. Je i s USB a tak. Problém je, že po spuštění čehokoliv rádio už od prvního stupně hlasitosti šumí. Šumí stejně. Nezávisle na zesílení. Vypadá to tak, že šum je konstantní. Potřeboval bych pomoct, co tam dát za filtr, případně nějaká jiné řešení. Děkuji!

Moze to robit od vyroby. Stretol som sa aj som o tom pocul od inych ludi.
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

u těhle levných kousků je to velmi častá závada , a těžko odstranitelná , někdy to svýrazňuje příliš citlivá výšková část u reproduktorů pokud jsou komponentní tak stáhnout na vyhýbce citlivost, ale šum bude jen méně slyšitelný, pokud je to připojené do externího zesilovače zkontrolovat jestli nešumí on popřípadě testnout kabely . On je taky problém že pokud se na to člověk podvědomě zaměří tak to slyší pořád v autě je za jízdy určitá úroveň hluku tak by to nemělo být slyšet. Měl jsem případ, kdy si pán stěžoval že slyší cvrkání z rádia , já neslyšel ani prd , nakonec jsem to hodil na osciloskop a s úrovní šumu tam byly vidět pulsy sběrnice , ale šum ten chlap neslyšel, ale na to cvrkání se zaměřil a slyšel ho všude , rádio za 30 tisíc
proel64
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od proel64 »

S tym neurobis nic,ono to proste tak je ze to sumi.Ked je reg.hlasitosti v nule tak je zapnute mute,preto sum nieje pocut...
Supi

#5 Příspěvek od Supi »

To mi neříkejte, že to nejde odfiltrovat? 8O
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

no, pokud je to vlastnost IO, tak to půjde těžko :twisted:
Supi

#7 Příspěvek od Supi »

Když se před vstup do repráčků hodí filtr pásmový zádrže, tak proč by to nešlo? 8O
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

třeba proto jak už jsi napsal v úvodu, že je to "bílý šum" to je totiž celé zvukové spektrum , pokud by nešuměl vlastní zesilovač, mohla by se čistě teoreticky použít plovoucí zem a zvednou vstupní prahové napětí nad ten šum, ale praktická realizace má tolik úskalí , s nejistým výsledkem, že to nemá cenu řešit zvláště u rádia tak max za dva a půl tisíce.
Supi

#9 Příspěvek od Supi »

Nechci se hádat, ale cenu to určitě má. Ten požitek za to sraní stojí :D
Cust

#10 Příspěvek od Cust »

Supi píše:Nechci se hádat, ale cenu to určitě má. Ten požitek za to sraní stojí :D

požitek z poslechu? :roll: nebo z toho bastlení? 8-)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“