Genius 5.1 HT problém s připojením 2 vstupů (hučí)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Supi

Genius 5.1 HT problém s připojením 2 vstupů (hučí)

#1 Příspěvek od Supi »

Zdravím! Prosím o pomoc! Mám ten nejstarší model těchto reproduktorů. Do této chvíle sloužily dobře. Konečně jsem se dostal k tomu, abych zapojil do nich i televizi. Vstupy jde přepínat na předním panelu. Ale jakmile tam jsou dva (PC a TV), tak to děsně hučí! Úplně neuvěřitelně! Přepnu na Wooferu na AC3, abych poslouchal comp a hučení je hrozný. Přepnu na TV a hučí to taky. Sice míň, než v módu AC3, ale hučí. Pomůže až když natvrdo vypojím jeden ze vstupů. Buď PC nebo telku. Prosím o radu! Proč se tak děje? A jak tomu zabránit? Mohl bych teoreticky udělat na kabelech vypínače jako na lampičku, ale je to až krajná řešení. Díky předem!
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Supi

#3 Příspěvek od Supi »

Já si to myslel! Díky moc!!!!
Supi

#4 Příspěvek od Supi »

Mám dotaz. Našel jsem doma 2x 15nF nejmenší kondíky. Stačí 212 kOhm impedance pro 50 Hz? A nepotlačí to zároveň signál kabelovky v anténě?
Supi

#5 Příspěvek od Supi »

Nikdo neví? :roll:
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

Supi píše:Mám dotaz. Našel jsem doma 2x 15nF nejmenší kondíky. Stačí 212 kOhm impedance pro 50 Hz? A nepotlačí to zároveň signál kabelovky v anténě?
Vůbec jsem nepochopil dotaz. Nicméně jestli máš někde podle schématu předepsané nějaké kondezátory, tak je raději dodrž...
Supi

#7 Příspěvek od Supi »

V tomto článku: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... =0&thold=0

se píše, že je dobrý to oddělit pomocí kondíků 2nF. Jde o to, že brum mi vniká do repráčků z antény, resp. z rozvodů kabelové televize v paneláku.

Doma jsem však našel nejmenší 15 nF. Což by měl být pokles asi 100 dB při 50 Hz. Jen nevim, na kolika frčí ta kabelovka. Takže bych to nerad moc utlumil. :roll:
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

je problém koupit kondíky?
je problém to vyzkoušet?
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Zkusit to můžeš - dej jeden mezi jádra, druhý mezi pláště, a poznáš. Ono se to takhle na dálku fakt nepozná, jak moc velké napětí (a kdy, ono není stabilní) na kondíkách bude. A na tom závisí velikost toho zbylého proudu, tedy i úroveň brumu.
Kabelovka jede někde od 50MHz nahoru.
Když ti útlum nebude stačit, nezbude ti, než si opatřit kondíky doporučených hodnot.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“