Bastl AUJ 620
Moderátor: Moderátoři
Bastl AUJ 620
- Přílohy
-
img0411.jpg- Tesla Marold
- (259.16 KiB) Staženo 257 x
-
333.jpg- můj budič
- (43.01 KiB) Staženo 129 x
-
gu-50
- Přílohy
-
66JTM45Schematic.gif- (53.1 KiB) Staženo 236 x
Ten RC člen s dobře zvolenými hodnotami by se snad neměl do zvuku promítnout. Asi bych dal přednost odděleným elektronkám RCčkem ,jak to má RIM. A proud druhé elektronky rozjel klasicky tím menším odpůrkem v katodě.
Nebo to má ještě nějaké výhody ,bez toho oddělovacího kondíku mezi elektronkama?
Když se pak vyráběly rú II. generace AUA, AUR 110/120 a zesíky MUSIC 70, 130 s tranzistorovejma předzesilovačema, mohli v Tesle klidně EF 86 ušetřit a upravt napětí na výstupu předzesíku (viz. RIM). Otázkou je, co bylo pro ně dražší a co pohodlnější.
Ty to máš zdůvodněný a vysypaný z rukávu raz dva, ani jsi nepotřeboval počítat zisky jednotlivých stupňů, stupně zpětné vazby, vnitřní odpory elektronek a další podobné nepodstatnosti...
Koncové stupně AZK201-401 jsou zapojený naprosto jinak /i vzájemně/, než MONO 50, tak proč plácáš takový blbosti?
Rozhlasové ústředny druhé generace jsou pro tvoji informaci ty, které začínají v typovém označení dvojkou.
Koncový stupeň zesilovačů MONO50 a např. MUSIC70 je zapojen až na malé drobnosti /tyristorová ochrana/ zcela identicky, rač si postahovat schémata, nebo prolistovat Kottka.
Vnitřní stínění u ECC85 je na invertoru jaksi víceméně na hovno - povíš mi už tedy, ty upravovači, proč Tesla použila na inverzi ECC85 místo daleko běžnější ECC83?
A myslíš, že při ekonomické situaci v 70.letech by nebylo jednodušší EF86+hromadu součástek okolo ní vypustit a celý zesilovač tak technicky i výrobně zjednodušit a hlavně zlevnit? Vždyť se zesilovačů s tímto zapojením koncového stupně vyrobily mraky, objevuje se jich v bazarech a aukcích kvanta ještě i dnes.
Povíš mi, pročpak tu EF86 asi nevypustili?