SONY 29LS60K

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kokun

#106 Příspěvek od kokun »

masar píše:Píšou, že musíš použít servisní ovladač RM-934, zapnout síťový vypínač a na DO dvakrát stisknout tlačítko "video standby" (video I/O). V pravém horním rohu se objeví nápis TT_. Pak stiskneš tlačítko "Menu". :wink:

Nemusí být servisní - je to běžný zákaznický.

Píšou toto: Service adjustments to this model can be performed using the
supplied remote Commander RM-934.
A Google překladač: Service úpravy tohoto modelu lze provést pomocí
dodáván dálkový ovladač RM-934.
Honza - kokúň

#107 Příspěvek od Duvsan »

Masar, když k tomu došlo, byly to setiny sekundy, tak možná desetina. Pocvičili číslá a lup.

Honzo, se zákaznickým DO jsem to takhle skoušel, televize vypnula. To napsané jsem si všim, ale nejde to.
Naposledy upravil(a) Duvsan dne 14 zář 2009, 14:50, celkem upraveno 1 x.
Duvsan

#108 Příspěvek od Duvsan »

Převentívně, je šance tu deštičku sehnat, pr. jenom ten procík (raděj celou deštičku - tohle pájet...)
Duvsan

#109 Příspěvek od Duvsan »

Vyměnil jsem R0028 za 100R, dal jsem tam ten 1k0 s tou LED, zatím drží. Jsem zvědav.
Duvsan

#110 Příspěvek od Duvsan »

Masar, vypadá to slibně. Jestli znovu sepne, tal vyhodím LED i odpor, vstup k portu dám ke kostře (přes těch 100R), po dalším sepnutí už jenom přímo a pak už směr smětí. Nový modul se zřejmě kupovat nebude. Tak ještě jednou moc dík za pomoc.
masar

#111 Příspěvek od masar »

Pokud je obraz jinak dobrý, nestálo by za pokus modul procesoru sehnat na nějakém sběrném dvoře nebo se třeba ozve někdo z fóra...
A není zač. :wink:
Duvsan

#112 Příspěvek od Duvsan »

Obrazovka táhne do kopru. Jinak já zatím předpokládám , že to takhle vydrží (snad).
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od BaluSK »

Mne zabral variant vymeny R0028 za 220ohmov a 1k rezistor voci GND...LED-ku som davat nemusel,lebo na tej pozicii uz bola osadena dioda...Klobuk dole pani (Masar a Dusan) a vrela vdaka....usetrili ste mi more casu s badanim...ste machri,este raz dakujem
Duvsan

#114 Příspěvek od Duvsan »

BaluSK, prečítaj si celé vlákno. Tá LEDka tam má účel.
Inak vďaka. Ale macher tu je len mr. Masař.
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od BaluSK »

Nemaj obavy,cital som to cele :wink: ja viem aky vyznam ma tam ta ledka,ale na mojom šasi uz na tej pozicii kde bola dokreslena led bola osadena dioda(zrejme jej vyznam dosiel aj panom konstrukterom zo Sony a doplnili ju tam) Nepochybne Masar je trieda,ale moj obdiv patri aj Tebe,minimalne za Tvoju nekonecnu trpezlivost.Priznam sa ze tak dlho by som sa uz teraz s jednou telkou nedokazal drbat :D a vdaka tomuto vlaknu som to mal zmaknute pod hodinku,keby to nebol svagrov telkac,tak by som ho pravdepodobne ani nebol bral na servis,tato znacka TV mi k srdcu akosi neprirastla.Neviem cim to je,ale po oprave Sony mam malokedy ten pocit ze je to 100% opravene.
Duvsan

#116 Příspěvek od Duvsan »

SONY sú SONY. Mama pred rokmi kúpila dvojhlavový videorekordér SONY. Funguje doteraz, nahráva krásne, ale pri prehrávaní ten obraz nič moc a hlučnosť mechaniky tiež. Vtedy som povedal: Soňáci sú "koňáci". Pokiaľ ide o CRT TV, myslím, že patrili medzi špice. Muchy má každá značka a 100% istotu by som nehľadal ani u starých OVP (inak tie boli "zlaté"). Ale ja nie som odborník, tak to len na okraj.

Inak pochvala za hľadanie. Ja v tom "šmatlám".
masar

#117 Příspěvek od masar »

Jsem poctěn vaší pochvalou. Díky. :wink:
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od BaluSK »

Sakra tesil som sa predcasne....televizor sice ide ako vino,toto je OK...ale na dialkove ovladanie nereaguje...presiel som to od IR-prijmaca az po pin procesora a vsetko nasvedcuje tomu ze to ma na svedomi procesor....v Avelmaku maju tento modul,ibaze je to 168158911 a na mojom module je 168158913....nevie mi niekto pradit ci je to zamenitelne?...ten modul nie je najlacnejsi a nerad by som aby mi ostal ako drahy suvenir v sufliku...Dakujem
jef111
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od jef111 »

Ahoj jak jsi s telkou dopadl? Mám stejný problém. :(
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“