Mamina známa mi toto poslala na opravu. Vraj vypína či tak niečo. Celý večer išla bez problému. Poveril som otca, aby na ňu na druhý deň dohliadol. Vraj raz akoby stratila signál a súčasne stmavla či čo. Večer mi sestra hlásila, že zazrela, že tá vec na chvíľku stratila obraz - stiahol sa do bodu uprostred a v zápätí sa televízor spamätal a funguje ďalej. Stalo sa to vraj veľmi rýchlo. Study na doske sa nekonali, teoretické hrozby som odstránil (ktoré som našiel). Napätia sú v tolerancii, osciloskop tiež nič neodhalil. Ešte ako som sa naklonil nad dosku, na chvíľku sa rozsypal obraz (synchronizácia). Ako anténu však používam kúsok drôtu a možno som mu svojou prítomnosťou na tú chvíľku zrušil signál. Čo ďalej? V podstate sa pokúšam uloviť fantóma. Sú tieto televízory známe nejakými lumpárnami?
Fajn, tak ma aspoň naveď. Ja totiž ani neviem, čo hľadám. Týka sa to zdroja, rozkladu, tunera, ladenia...? No, ladenia asi nie. Väčšinou by som ako prvé hľadal elyty v zdroji a väzbáč na spínanie riadku, ale tomu obraz nenasvedčuje a ani sa nič neprehrieva. Ďalej napr. booster, trafko. Kadiaľ?
,,kokun" sa nepreklepol, on ma opravil, za čo mu ďakujem. Má tam ísť BC337-40. BC338 som neskúšal, ale radšej by som ju nedával, lebo je na menšie napätie. Tú 337čku tam potom začal dávať aj PHILIPS.