Windows Home Server
Moderátor: Moderátoři
Takze, kdyby na tom jelo jenom to, co pise, tak by to byl trochu drahy spas. Tipuju, ze s tim Prescottem a grafikou bude mit v idlu tak 100W
-
vojta2
Nechci ti cpat moje napady, ale na mem 5W Asusu, ktery je na pevne IP, jede WEB + FTP. Ty fyzicky bezi z USB flashky. Uvnitr site mi jede Samba, pres kterou vyuzivam synchronizaci adresaru mezi PC a routerem. To probiha na 2,5" HDD (pripojeny pres USB), který se roztoci jen, kdyz je potreba. Vsechny PC mam pripojene na dratu a WiFinu na routeru poustim tlacitkem (sem tam).
Takhle si ja predstavuju ekonomicky a dostatecny server pro mou potrebu
-
vojta2
Chápu,že ta spotřeba je vyšší než u tvého řešení,ale komfort ovládání a obsluhy,nastavení,správy atd si myslím,že je mnohem jednodušší.
O streamovani DVB-T jsem taky uvazoval, ale to uz by ten muj CPU Broadcom BCM5354 na 240MHz nestihal. Zkousel jsem streamovat webkameru a to neslo. Nemuzu od toho chtit zazraky. Ale jak uz jsem psal, tak mam v merku trochu vykonejsi strojek.
A co ti teda routuje NET mezi vsechny tve PC?
-
vojta2
- czatlantis
Tim vystavenim pred router se prave predpoklada to, co pise czatlantis, ze se presmeruje 80 port na ten WHS. A to bud (pokud to ten router vubec umi) udelas rucne, nebo se to udeje pres UPnP. Ale toto vetsinou bude kolidovat s webovym rozhranim toho routeru, pres ktery se nastavuje.
-
vojta2
Streamování videa atd je jen třešnička na dortu:-))
Až budu mít potřebu vlastních stránek,nebo třeba poštovního servru,tak to prostě a jednoduše spustim,tedy aspon doufám:-)))
Dival jsem se na podporovany HW pro OpenWRT a je tam P-330W https://wiki.openwrt.org/oldwiki/hardware/zyxel . Mozna by sel rozjet i na tom tvem, ale bez USB portu to je na nic.