Philips A51EAL135x15, chassis L6.1 AA

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mysteri

#31 Příspěvek od Mysteri »

Duvsan píše:Na zdravie

Dík! /Namiesto Staroprameňa bol dnes ZUBR :twisted: /
Ale späť k téme: Pri tom výpadku vypadne aj zvuk? Ak nie, tak sa zameraj iba na RGB koniec. Stalo sa mi občas u PHILIPSoch, že na tom prepojovacom kábliku bol stuďák. Zameraj sa na napájanie 160V a žeravenie. Napadlo ma to pri tomto Tvojom opise závady: ...a súčasne stmavla či čo. ... Stmavla, t.j. zostala okamžite bez obrazu, alebo stmavla tak, že ešte bolo niečo vidno, t.j. postupne? Možno aj závada na Vn- trimer pre Ug2...
raketak

#32 Příspěvek od raketak »

Zdravim!

Po výmene som tam dal znova BC337-40. Zosilnenie som nemeral.
Mne sa ale táto porucha prejavovala inak. Telka išla a len slabo blikla Ledka a hotovo. Na obrazovke už len zrnenie a nereagovalo to na tlačítka. Vyplo sa to. Znova zaplo a telka išla.
Duvsan

#33 Příspěvek od Duvsan »

Čaute. Ja osobne som tú závadu nevidel, z tých popisov si to celkom poskladať neviem, ale asi by to pasovalo na prípad "raketak". Vymenil som tam jeden kondenzátor, asi 2514, podľa osciloskopu som veľmi nepomohol a to bolo vše. Pani hlásila, že televízor strečkuje pri zapnutí, potom drží. Ja osobne som nič nezaznamenal, vrátim to, počkám, čo ďalej, medzitým zoženiem ten trandík.
Duvsan

#34 Příspěvek od Duvsan »

Pani tu bola, televízor vraj najprv akoby stratil signál, potom zhasne a je nutný "tvrdý reštart". Niekedy sám naštartuje zo standby. Dohodli sme sa, že keď bude vyvádzať, nech skúsi, či reaguje na DO či na panel, teda ešte než zhebne. Medzičasom skúsim zohnať ten trandík.
Duvsan

#35 Příspěvek od Duvsan »

TV ležal bokom, pani si kúpila LCD. Teraz sa rozhodla ho darovať známemu, tak som prišiel na rad. Chvíľu som preberal, aký tranzistor tam dať. Nakoniec som zobral C5707 (zrejme 2SC5707), na meráku ukázal zosilnenie niečo cez 300, stačí. Osadil som ho, TV šlape. Ale dosť ma zaráža fakt, že po chvíľke práce sa citeľne celkom hreje. Divím sa, že to to BC-čko ustálo (doska pod ním je zhnednutá) a hlavne, čo za "rozum" také určil na takú pozíciu.
Telku budem trápiť, uvidím.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“