K čemu volné místo nad šuplíky??? :-(

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dratak

K čemu volné místo nad šuplíky??? :-(

#1 Příspěvek od Dratak »

Zdravím všechny. Asi jako mnozí z vás používám k uskladnění drobného materiálu závěsné šuplíkové skříňky MARS a v dílně mám i dva staré kancelářské stoly se čtyřmi šuplíky na každé straně. V práci jsme mívali i skříně s řadou dřevěných šuplíků na drobný materiál. Nedokážu pochopit tu divnou logiku výrobců těchto stolů a skříněk.
Pokud totiž šuplíček trochu více naplníte a zavřete, uskladněný materiál vždy časem záhadně "nabyde" :lol:. Dostane se tak do volného prostoru nad šuplíkem. Zejména takové odpory, diody, šroubky či konektory. Zkuste to pak otevřít! Lovíte uvnitř zahnutým drátem, snažíte se věci uvnitř srovnat, občas se ale stejně nevyhnete ohnutí vývodů. V případě např. šroubků či větších konektorů pak snadno praskne i celý šuplík. O kancelářském stolu, ve kterém se takto v zadní části šuplíku vzpříčí pilník ani nemluvě :evil:.
Tak si říkám, co by výrobcům těchto skříněk udělalo, kdyby žádné volné místo nad šuplíky nebylo? Vždyť by stačil na přepážky jen silnější plech (aby se váhou nezdeformoval) a jednotlivé přihrádky udělat přesně na rozměry šuplíku, bez volného místa. A problém se zohýbanými vývody či prasklými šuplíčky by byl natrvalo vyřešen.

Nevíte někdo, vyrábí se nějaké takové skříňky a kde je koupit?
fero7

#2 Příspěvek od fero7 »

Aku hrubku plechu by si navrhoval? 3mm??
Vodorovny nespevneny pas plechu ma vzdy tendeciu sa prehnut.
Kolko by potom vazila a stala takato skrinka?
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Nejrychlejší a nejjednodušší asi bude ty šuplíky a skříňky nepřeplňovat.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Jelikož jsem podědil psací stůl po tátovi , tak mi tímto problém ubyl .Ty staré šuplíky celoprkenné mají nahoře uvnitř od výroby drážku . Táta tam napasoval desky sololitu a já mám po problémech . Igeliťáky až dovrchu .
breta1

#5 Příspěvek od breta1 »

Skrinky MARS jsem kvuli tomu vyhodil. Pouzivam plastove krabicky, jako maji v GME na soucastky [nevim nazev] - je to takova skladacka s rybinovymi zarezy, ma to vlastni plny ramecek a do neho suplik, nikdy se tam nic nesprajcne.
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

breta1 píše:Skrinky MARS jsem kvuli tomu vyhodil. Pouzivam plastove krabicky, jako maji v GME na soucastky [nevim nazev] - je to takova skladacka s rybinovymi zarezy, ma to vlastni plny ramecek a do neho suplik, nikdy se tam nic nesprajcne.
jen to má problém, když to přeplníš nejde to zavřít, když přeplníš marsky, tak je silou (s přihnutím plechu) zavřeš, jo, pak už ale neotevřeš :-)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“