sháním Návod ke svářečce RTB - 1

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
LetakP

sháním Návod ke svářečce RTB - 1

#1 Příspěvek od LetakP »

Sháním návod ke svářečce RTB - 1 výrobce MEZ Broumov. Prosím, pokud se někomu válí doma, jestli by mi mohl okopírovat alespoň program přepínačů na 220 a 380V. Měl jsem vypálené kontakty i předlohy kontaktů a snažim se to dát do hromady. Děkuju moc.
LetakP

#3 Příspěvek od LetakP »

Díky za snahu, tyto témata jsem již prošel ale nepřineslo to kýžený výsledek. Knihu Svářecí transvormátory jsem si taky stáhl, ale zapojení pakeťáku na RTB-1 je trochu jiné než na TMB.
Tímto prosím dál, pokud se někomu doma válí spínací program pakeťáku na 380 na RTB-1, pověste ho někam sem.
Pavel
pepik9

#4 Příspěvek od pepik9 »

LetakP

#5 Příspěvek od LetakP »

Díky, ale to je právě to schémátko které mám, já bych potřeboval jenom ty dva přepínače, respektive jejich programy.
Ale snaha se cení. Pokud bych je sehnal, tak je sem někam dám.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

LetakP píše:Díky, ale to je právě to schémátko které mám, já bych potřeboval jenom ty dva přepínače, respektive jejich programy.
Ale snaha se cení. Pokud bych je sehnal, tak je sem někam dám.

A toto: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ht=#275098 - není ono :?:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od LetakP »

Kokune dík, ale tam je jen jeden přepínač, RTB-1 má přepínače dva.
LetakP

#8 Příspěvek od LetakP »

Tak mi pomohl kamarád svářeč, technik. Dělal pořádek v papírech před auditem a našel toto schéma. Pro ty, co by chtěli jsem je umístil zde: [url=http://upload.ebastlirna.cz/index.php?action=downloadfile&filename=sv%E1%u0159e%u010Dka%20RTB.jpg&directory=Sch%E9mata/Ostatn%ED]svářečka RTB.jpg[/url]
Díky všem za ochotu pomoct v nouzi.
Pavel L.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Nevím jak Ti ten kamarád pomohl . Ve schematu jsou pojmenovaná vinutí . Jak je najdeš ?
kbulda

#10 Příspěvek od kbulda »

Ty přepínače mají každý své typové číslo, tím je daný režim spínání .
Výrobcem je Obzor, Zlín. Najeď si na jejich stránky, kde můžeš udělat objednávku jakéhokoli vačkového přepínače.
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Je to sice na silné nervy , ale opravíš i doma . Stačí Ti nějaký typově stejný přepínač a vyměnit jen díl . A pak vyšroubuješ šrouby , co drží přepínač dohromady . Předtím Si uděláš fixem do V 2 čáry přes celý přepínač , aby jsi mohl rychle kontrolovat , jestli ho montuješ dobře . Potom ODSPODA začneš opatrně stahovat jednotlivá patra dolů . Pokud najdeš prasklou vačku , vyměníš . Poslední patro nestahuj ! V tom dílu pod vlastními přepínači je aretační ústrojí z pérek a kuliček . Když rozděláš , tak Ti vystřelí . Když to píši , tak mne nyní napadlo mírně tyto díly slepit vteřiňákem . To musím sám příště vyzkoušet . No a pak jen složit a sešroubovat . Pochopitelně by jsi si měl napsat , v které poloze ho začneš rozebírat a podle schematu si představit , co má být sepnuto , pozor je to zrcadlově . Ideální je pracovat na desce , kde máš vyvrtaný otvor hluboký přesně , jak je dlouhá hřídelka . Přeji hodně trpělivosti a zdaru .
LetakP

#12 Příspěvek od LetakP »

Tak díky za rady, ale pakeťáků sem poskládal a přeprogramoval mraky. já jsem právě potřeboval jen ten spínací program abych se s tím mohl popasovat.
to kbulda: tak výrobcem není Obzor Zlín, ale jsou to pakeťáky ještě z MEZu.
Díky všem za pomoc. Pavel
BOBOBO

#13 Příspěvek od BOBOBO »

No a to tam jsou jiná označení než v té dvojce ? třeba je to jen design a pro dvojku tady jsou papíry . Jó , musí se několikrát ofotit a poctivě si to rozmalovat . Taky bych to musel udělat . Ale já vlastním trojku .
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“