Samsung SyncMaster 193T (GH19PS) - so signalom sa vypne

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Samsung SyncMaster 193T (GH19PS) - so signalom sa vypne

#1 Příspěvek od rnbw »

Tento monitor sa sprava velmi divne - ak je bez signalu a prepnuty na DVI, tak zobrazuje normalne hlasenie o nepripojeni kabla. Ked pripojim kabel k vypnutemu PC, tak obraz zhasne a ostane blikat LED - zatial vsetko OK. Problem je v tom, ze ked PC zapnem, tak LED prestane blikat a monitor sa tvari mrtvo. Aby sa znovu zapol, treba stlacit POWER 2x.

Ked je prepnuty na VGA vstup, tak sa po zapnuti o chvilu rovnako vypne.

Mal som podozrenie na zdroj. Osciloskop to potvrdil - bordel na 5V a 13V vetve. Elyty som vymenil (mali mierne zvysene ESR) a bordel sa vyrazne zmiernil. Ale monitor sa stale sprava rovnako. Este skusim pripojit externy zdroj.

Nestretli ste sa niekto s tymto?
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

S externym zdrojom sa to sprava rovnako, akurat bez signalu podsvietenie po chvili zhasne (asi tych 12V nestaci).

Je tam doska NB19B s MST9131E.
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to tak, ze to vypina procesor (podla schemy NT68F63L). Z neho ide signal SW_REG_EN, ktory ovlada P-MOSFET spinajuci 5V na regulatory 3,3V a 2,5V. Uz len zistit, ze preco...
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Pretoze je vadny - vid. URL

Zohrial som ho teplovzdusnou pistolou (minuta na stupni 4, dve minuty na 7 a zase minuta na 4) a zacal fungovat normalne :D Dufam, ze mu to vydrzi.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“