napájení autodráhy zdroj 13,8V/10A
Moderátor: Moderátoři
-
fery25
-
fery25
Vše nějak souvisí s měděnou páskou pro napájení aut. Celý díl dráhy s IR a časovači jsem vyndal, takže 6.měděných pásek na desce není nikam připojeno, ničeho se nedotýkají,(vedou těsně nad IR) přesto když se jedné (pouze této jedné) pásky dotknu kovovým předmětem v holé ruce, tak časovače sepnou. většinou dva, někdy tři. Když se této pásky dotknu rukou, tak vše ok.
Proč??? Jaký vliv má páska, která není nikam připojená?
-
fery25
Před úpravou jsem část měděné pásky, která není nikam připojená!!! strhnul, takže končila 0,5m od IR. Přesto při doteku pásky IR spínala. Dokáže někdo vysvětlit PROČ?
-
Návštěvník
-
fery25
S těma tranzistorama máš pravdu, to jsem psal už na začátku. Vyndat tranzistor znamená sundat a znova natáhnout cca 12m pásky, vylomit zatmelené IR, odstranit luk.izolaci, znova osadit, vytmelit, vybrousit a natřít. Pakárna na měsíc! Můžu na plošném spoji vybrousit propojení horních dvou tranzistorů s + a BCE zacínovat do jedné kapky cínu.
Nastavení pracovního bodu na posledním BC vše vyřešilo. Nejdřív pořádně otestuju a když se opět vyskytnou potíže, tak Můžu na plošném spoji vybrousit ...
IR je TGST 2103. (dioda a tranzistor)
-
fery25