LCD ADI A710 zdroj

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
breta1

LCD ADI A710 zdroj

#1 Příspěvek od breta1 »

U tohoto LCD je neobvyklá závada zdroje - zdroj naběhne třeba až po několika minutách, do té doby se snaží pořád startovat (bliká led), pak už jede celý den.
Zdroj má IO ICE2AS01 - preventivně jsem vzměnil všechny elyty na primáru, zdroj samostatně zkouším na stole, napájení pro invertor jsem odpojil, ale to na to nemá vliv.Zdroj má snahu naběhnout, větev pro +5V lítá od 3 do 5V. Někdy stačí na větev +5V krátce připojit zátěž (cca20 Ohm) a zdroj se chytne a drží. Na poklep /ochlazování/ zahřívání nereaguje.
Mám podezření na ICE2AS01 - než ho objednám, ptám se prosím, nesetkali jste se s takto vadným IO?
juca

#2 Příspěvek od juca »

skontroluj spatnu vazbu zdroja
juca
breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

zpětná vazba OK, preventivně vyměněn PC817 a TL431 a příslušné elyty...
Objednal jsem ten IO, pak napíšu výsledek.
breta1

#4 Příspěvek od breta1 »

Zdroj konečně opraven. Musel jsem nakreslit celé schema zdroje (pro dobré známé mohu poskytnout), ale problém jsem si vlastně vyrobil sám tím, že v zápalu výměny elytů jsem dal jeden s trochu větší kapacitou a to byl ten problém (ještě se mi nikdy nestalo, že u elytu vadí větší kapacita (když samozřejmě nejde v zapojení o přesné časové konstanty).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“