OVP CTV 28MM40S

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kouda

OVP CTV 28MM40S

#1 Příspěvek od kouda »

Potřeboval bych prosím poradit s touto TV, původně cykloval zdroj, po proměření diod jsem našel proraženou diodu HER307G na pozici VD 295, vyměnil jsem jí, dále jsem proměřil ještě ostatní součástky(odpory, tranzistory...), zdálo se být vše ok, tak jsem jí zapnul. Vn naběhlo, obraz nenaskočil, ale začel hořet odpor 27 Ohmů na pozici R 295. Nevíte prosím někdo, kde by ještě mohl být problém? Mohl by někde být ještě proražený, nebo přerušený blokovací kondenzátor? Nebo neměl by někdo k této tv schémátko? Předem děkuju.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od otakarv »

Schému bohužel nemám,ale když Ti hoťí ten odpor,tak jdi po cestě od něj a proměřuj.Popřípadě postupně odpojuj až dojdeš k nějakému závěru.
juca

#3 Příspěvek od juca »

Hladaj chybu v obvode EW ,FET, C bez kapacity , alebo studak, popripade tlmivka.
juca
kokun

#4 Příspěvek od kokun »

kouda píše:Potřeboval bych prosím poradit s touto TV, původně cykloval zdroj, po proměření diod jsem našel proraženou diodu HER307G na pozici VD 295, vyměnil jsem jí, dále jsem proměřil ještě ostatní součástky(odpory, tranzistory...), zdálo se být vše ok, tak jsem jí zapnul. Vn naběhlo, obraz nenaskočil, ale začel hořet odpor 27 Ohmů na pozici R 295. Nevíte prosím někdo, kde by ještě mohl být problém? Mohl by někde být ještě proražený, nebo přerušený blokovací kondenzátor? Nebo neměl by někdo k této tv schémátko? Předem děkuju.

Z telkami asi moc zkušeností nemáš, viď - třeba tady: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ht=#220542

To se ovšem dá pochopit. Jen nechápu, že snad nedovedeš ani číst :roll: :cry:
Nejedná se u té diody tak náhodou o pozici VD293 :?:
Honza - kokúň
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

juca píše:Hladaj chybu v obvode EW ,FET, C bez kapacity , alebo studak, popripade tlmivka.
Hlavně aby věděl kde to je.

Killroy
juca

#6 Příspěvek od juca »

Ked to chce opravit, tak by to mal vediet, ale to je uz jeho problem.
juca
kouda

#7 Příspěvek od kouda »

Tak ty modrý krabicový kondíky v okolí vn trafa už jsem proměřil a u všech kapacita odpovídá. Tlumivky jsou taky ok, studeńáky jsem žádný nenašel, FET tranzistory jsem taky proměřil, tak tedka už jen to EW, ale bohužel nevím co tím autor myslel, doufám, že mě tady neukamenujete, za to, že nevím co to znamená. Prozradí mi to někdo, prosím? Jinak Kokun, máš pravdu s tou pozicí diody, je opravdu na pozici VD293, přehlíd jsem se, tenhle popisek byl schovanej pod kondíkem, tak jsem přečet pozici tý druhý diody, co je vedle, za to se omlouvám. Jinak děkuju, za rady.
anonym1

#8 Příspěvek od anonym1 »

EW je východ západ.
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

anonym1 píše:EW je východ západ.

Tak obě vadné součástky (R295 i VD293) jsou součástí tohoto obvodu, tj. obv. korekce ) ( a diod. modulátoru :roll:
Něco tam ještě pořád musíš mít vadné, když ti ten R295 hoří. Znovu projdi vše, co ti radí juca :wink:
Honza - kokúň

#11 Příspěvek od kokun »

kouda píše:Tak ty modrý krabicový kondíky v okolí vn trafa už jsem proměřil a u všech kapacita odpovídá. Tlumivky jsou taky ok, studeńáky jsem žádný nenašel, FET tranzistory jsem taky proměřil, tak tedka už jen to EW, ale bohužel nevím co tím autor myslel, doufám, že mě tady neukamenujete, za to, že nevím co to znamená. Prozradí mi to někdo, prosím? Jinak Kokun, máš pravdu s tou pozicí diody, je opravdu na pozici VD293, přehlíd jsem se, tenhle popisek byl schovanej pod kondíkem, tak jsem přečet pozici tý druhý diody, co je vedle, za to se omlouvám. Jinak děkuju, za rady.

Už jsi stačil nastudovat něco o obvodech korekce poduškovitosti? (To je ten E/W - EAST/WEST, čili východ/západ) :roll:
Jakou indukčnost jsi naměřil na L282 :?:
Honza - kokúň

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“