Jestli někdo doma máte nějakou takovouto prodlužovačku od Belkinu (nebo třeba i jinou), tak to zkuste schválně změřit a dejte vědět.
Přepěťová ochrana
Moderátor: Moderátoři
Přepěťová ochrana
Jestli někdo doma máte nějakou takovouto prodlužovačku od Belkinu (nebo třeba i jinou), tak to zkuste schválně změřit a dejte vědět.
- czatlantis
Cokoli se strká do zásuvky musí vypínat oba pracovní vodiče. (teda nebudu počítat stolní lampičky)
A za druhé - je luxus vyhazovat peníze za prodlužovák s přepěťovou ochranou, pokud v rozvaděči není ochrana "B" a "C" proti přepětí. V těch prodlužovácích je jen ochrana "D" - tedy ta nejjemnější. Když pak přijde větší přepěťová šupa, je to jako, když jdeš nožíkem proti meči.
Tady je něco o přepěťových ochranách
http://www.saltek.eu/files/katalog_2009_cz.pdf
Haty
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Haty píše:Souhlasím s czatlantis:
Cokoli se strká do zásuvky musí vypínat oba pracovní vodiče. (teda nebudu počítat stolní lampičky)
A za druhé - je luxus vyhazovat peníze za prodlužovák s přepěťovou ochranou, pokud v rozvaděči není ochrana "B" a "C" proti přepětí. V těch prodlužovácích je jen ochrana "D" - tedy ta nejjemnější. Když pak přijde větší přepěťová šupa, je to jako, když jdeš nožíkem proti meči.
Tady je něco o přepěťových ochranách
http://www.saltek.eu/files/katalog_2009_cz.pdf
Haty
On hlavně ten luxus často spočívá v pouhém naletování varistoru na jednu ze zásuvek, což je samo o sobě prasárna bez většího smyslu.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Náhodou jsem si totiž včera všiml, že i když je prodlužovačka hlavním vypínačem vypnutá, tak mi v pravidelných intervalech problikává LEDka na zdroji k NB, který jsem nechal připojený do prodlužovačky. Podotýkám, že zdroj byl od NB odpojen (byl pouze připojený do prodlužovačky).